Novosti / Crna kronika

SPASILA JE POSADA TURISTIČKOG BRODA

Drama na otvorenom moru kod Bola: Stariju ženu struje povukle na otvoreno more

Drama na otvorenom moru kod Bola: Stariju ženu struje povukle na otvoreno more
Pixabay

Prava drama zbivala se u nedjelju na otvorenom moru kod Zlatnog rata

Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je svojom uobičajenom rutom iz Splita prema poznatoj bolskoj plaži kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

''Imamo običaj stati otprilike 300 do 400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku'', ispričao je Dalmaciji danas kapetan Desirea Jakov Cepernić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje, a ona se za njega od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprostaviti se valovima pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali je, kazao je kapetan, odbila ići u supetarsku bolnicu te je prema posljednjim saznanjima vraćena u svoj hotel.

Kapetan Cepernić upozorava plivače da more nije šala te da treba znati svoje mogućnosti i obratiti pažnju na vremensku prognozu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!