Novosti / Crna kronika

U slučaj se uključila pravobraniteljica

Prije nego je Škaru za silovanje prijavila policiji, žena se požalila kolegi: 'Uzmi slobodan dan'

Prije nego je Škaru za silovanje prijavila policiji, žena se požalila kolegi: 'Uzmi slobodan dan'
Goran Stanzl/PIXSELL, Davorin Visnjic/PIXSELL

Žrtva silovanja se prema preporuci policije obratila i Uredu za ravnopravnost spolova

'Uzmi slobodan dan!', bila je reakcija jednog od kolega tajnika AK Siget kojem se tajnica Damira Škare i prije službene prijave za silovanje 10. kolovoza požalila da ju je Škaro spolno uznemiravao. 

Sudeći po tome, dio kolega je znao za slučaj i prije same prijave. Reakcija jednog je bila žaljenje, a drugi joj je savjetovao da otvori bolovanje, doznao je Jutarnji list iz izvora upućenog u pojedinosti 'slučaja Škaro'.

Ured za ravnopravnost spolova pokrenuo postupak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žrtva silovanja se prema preporuci policije obratila i Uredu za ravnopravnost spolova, kojem je također navela što joj je, vezano za spolno zlostavljanje, odgovorio tajnik kluba. Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, na čijem je čelu Višnja Ljubičić, potvrdio je jučer da je pokrenut ispitni postupak vezan uz moguće povrede Zakona o ravnopravnosti spolova od strane poslodavca i/ili odgovorne osobe. Zbog toga je Ured kao nadležno državno tijelo od poslodavca zatražio očitovanje.

Podsjećamo, Škaro je uhićen u srijedu 4. rujna na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom povratka iz BiH. Sve tri žene, svjedokinje u postupku, a koje su kolegice žrtve silovanja, potvrdile su policiji da im je Škarina tajnica govorila da je bila spolno uznemiravana. Nijedna od svjedokinja, pa ni žrtva, još nisu ispitane u tužiteljstvu, piše Jutarnji list

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!