Novosti / Crna kronika

nakon doriana

Nova oluja pogodila uraganom opustošene Bahame, već kreće prema Floridi

Nova oluja pogodila uraganom opustošene Bahame, već kreće prema Floridi
AP Images

Zabilježen je tropski poremećaj iznad središnjih Bahama

Nova oluja pogodila je uraganom prethodno razorene Bahame rano u petak, a Nacionalni centar za uragane (NHC) iz Miamija upozorio je kako bi se oluja mogla pretvoriti u tropsku oluju.

Oluja kreće prema Floridi

Rano u petak, zabilježen je tropski poremećaj iznad središnjih Bahama, uz vjetar brzine 45 kilometara na sat, a očekuje se da će u nedjelju pasti 5 do 10 centimetara kiše, rekao je NHC.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema NHC-u, šansa je 80 posto da će se oluja pretvoriti u snažniju tropsku depresiju ili čak tropsku oluju, imenovanu Humberto, idućeg dana ili kasnije. Oluja se kreće prema Floridi brzinom od devet kilometara na sat kroz Bahame, navodi NHC.

Nakon uragana Dorian 2500 nestalih 

Upozorenje za tropsku oluju izdano je za sjeverozapadni dio Bahama, uključujući uraganom pogođene otoke Abacos i Grand Bahama. Očekuje se da će oluja dobiti na brzini kretanjem sjeverozapadno u petak te bi mogla pogoditi Floridu u subotu.

Stanje pripravnosti je na snazi na obali srednjo-istočne Floride od četvrtka navečer. Oko 2500 ljudi nalazi se na popisu nestalih nakon što je razorni uragan Dorian 5. kategorije pogodio Bahame 1. rujna, objavili su u srijedu bahamski dužnosnici. Smatra se da tropski ciklon neće izazvati niti približnu štetu poput one koju je izazvao uragan Dorian.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!