Ostani doma
Novosti / Crna kronika

BESRAMNI LOPOVLUK

Ukrali mu dvije tone krušaka! 'Šlagiralo me! Nikamo nisam mogao, sjeo sam pod stup i plakao'

'Kad lopov napravi rakiju, neka me nazove i kaže kakva je bila'

OK kada ti s drveta skinu krušku, dvije, malo probaju i zaslade se. No kada se probudiš, a nestane dvije tone plodova, e onda više nije šala. Dogodilo se to Mladenu Mađariću iz Međimurja koji viljamovke uzgaja za rakiju.

Mladen iz Vratišinca smatrao se sretnikom kada su na proljeće njegov voćnjak zaobišli mrazovi. Zbog toga je imao velik urod, no sreća ga je napustila ovih dana kada su mu preko noći ukrali sve plodove koje je ostavio na tlu da još malo dozriju. Kada je krenuo u berbu, nije mogao vjerovati svojim očima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mene je šlagiralo, ostao sam bez teksta, bez daha, bez svega... Nikamo nisam mogao, sjeo sam pod stup i plakao", rekao je Mladen.

Lopovi su u voćnjak ušli s donje strane, kroz polja gdje ih nitko nije mogao vidjeti. Vlasnik sumnja da je nekolicina njih preskočila ogradu i dodavala kante s kruškama kolegama u kombiju, nakon čega su nastavili put drugog sela. Susjedi tvrde da su njihovi psi lajali više no obično između dva i tri sata ujutro, no oni nisu nikoga vidjeli.

"Psi laju, zato jer ne znaju govoriti valjda, ne? A sad, zašto su lajali... Ja nisam za to kompetentan da bi išao nekome paziti nešto ili hodati tako po noći da mi neki vrag još nabije", očajan je Mladen.

Za one koji su mu ukrali dvije tone krušaka za pravljenje rakije, vrijednih više od 30 tisuća kuna vlasnik voćnjaka ima samo jednu poruku. 

"Kad napravi rakiju neka me nazove i neka mi kaže kakva je bila!"

Lopove nije prijavio ni policiji, a što se tiče ovogodišnje viljamovke - imat će je manje no ikada jer mu je preostalo još samo 500 kilograma krušaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!