Ostani doma
Novosti / Crna kronika

brutalne iznude u zatvoru

Mučni detalji istrage USKOK-a: Prijetili da će mu silovati djevojku i sestru, prepisao im auto od 23.000 eura

Zlostavljanje se događalo u splitskom zatvoru

USKOK je izvijestio da je proširio istragu protiv četiri osumnjičenika, zatvorenika Zatvora Split zbog brutalne iznude i zlostavljanja drugog zatvorenika.

Nakon što je 8. ožujka 2019. doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osmero okrivljenika, 3. travnja 2019. rješenje o proširenju istrage protiv osmero okrivljenika te 20. kolovoza 2019. rješenje o proširenju istrage protiv trojice okrivljenika, USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1998., 1991., 1999. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja iznude u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u pokušaju iznude u sastavu zločinačkog udruženja te teške tjelesne ozljede.

Spektakularna akcija policije: Razbijena skupina kriminalaca na splitskom području!

Osnovano se sumnja da su četvrtookrivljeni i jedanaestookrivljeni, kao pripadnici zločinačkog udruženja protiv kojih se vodi istraga, u razdoblju od 3. do 12. kolovoza 2019., u prostorijama Zatvora u Splitu, prijeteći da će mu silovati sestru i djevojku zatražili od jednog istražnog zatvorenika da im u roku od tri dana plati iznos od 15.000 kuna, iako su znali da prema njima ni po kojem osnovu nema nikakvih dugovanja.

Kako bi ga prisilili da isplati traženi iznos, u dogovoru s istražnim zatvorenicima, četrnaesto- i petnaestookrivljenima, s kojim su dijelili zatvorsku ćeliju, četvrtookrivljeni ga je tukao, te su ga dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora gdje ga je jedanaestookrivljeni u prolazu pored ćelije više puta udario.

VIDEO: MUP

Uslijed udaraca i izazvanog straha za svoj život, oštećeni je zatražio od majke da im plati traženi iznos. Nakon toga su četvrtookrivljeni i jedanaestookrivljeni od njega zatražili da im plati još 30.000 eura i prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura, te su ga kako bi ga prisilili na to, trojica okrivljenika svakodnevno tukli te ga ponižavali i tako ga prisilili da napiše izjavu kojom četvrtookrivljenom i jedanaestookrivljenom prepušta vlasništvo nad jednom pokretninom, a s njegovog novčanog pologa su kupovali predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna koje su zadržali za sebe.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!