Ostani doma
Novosti / Crna kronika

POBJEGLA IZ HRVATSKE

Sudac u Splitu šokirao zlostavljanu djevojku: 'Udarao te očinski po stražnjici ili kao da te mazi?'

Sudac u Splitu šokirao zlostavljanu djevojku: 'Udarao te očinski po stražnjici ili kao da te mazi?'
Davor Puklavec/Pixsell

'Moja kći nosila je trenirku koja je imala patentne zatvarače na bedrima. On je došao do nje...'

Hrvatsko pravosuđe samo po sebi ne funkcionira najbolje, ali u Splitu je situacija posebno alarmantna, što potvrđuje slučaj preminulog 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića te najnoviji slučaj u kojem je profesor jedne srednje škole bludničio nad 16-godišnjom učenicom.

Naime, kako doznaje 24sata, tada 62-godišnji profesor prešao je sve granice pristojnosti te ga je učenica zbog toga prijavila, ali pravomoćna optužnica podignuta je tek nakon neugodnih pravnih i sudskih peripetija koje su uključivale neumjesna sučeva pitanja, neprikladno postupanje državnog odvjetništva i opasnost od povratka profesora u školu u kojoj bi predavao istoj učenici koja ga optužuje za bludničenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To se dogodilo u veljači 2017., na satu tjelesnog odgoja. Moja kći nosila je trenirku koja je imala patentne zatvarače na bedrima. On je došao do nje, razgovarao s njom i zatim gurnuo ruku kod zadnjeg zatvarača, najbliže preponama. Gurnuo joj je ruku unutra. Ona ga je udarila, a on se tek onda odmaknuo. Dvije curice su to vidjele. Moja kći je nakon toga bila vrlo zbunjena", kazala je za 24sata potresena majka.

Nije se na tome zaustavila, navela je da kći dolazi živjeti k njoj u Veliku Britaniju "zbog mučne sjednice Županijskog suda kada ju je sudac pitao: "Je li profesor učenice udarao po stražnjici očinski ili kao da ih mazi?"

"U školi je ispričala što se dogodilo pa nazvala mene i ispričala mi sve. Zvao me ravnatelj da dođem u školu i ponio se besprijekorno. Ni trena nije dvojio, sve je učinio da ju zaštiti. Rekao mi je da je s njim imao problema jer nikad nije htio održavati nastavu unutar škole. Također, imao je saznanja da puno djece ne želi ići na tjelesni. Jedna od profesorica, razrednica moje kćeri, kaže da se taj profesor tjelesnog isto ponašao i prije 15 godina, kad je ona pohađala tu istu školu. Bilo mu je ponuđeno da ode ranije u penziju, ali on je bahato odbio i krenuli smo u proceduru. Ravnatelj je službeno napravio prijavu i pozvao policiju, a oni su pozvali inspektora Domagoja Brkića, čovjeka koji je maksimalno napravio sve za moje dijete. A onda je došao sud", pripovijeda majka.

Sudsko vijeće je smatralo da nema dovoljno elemenata pa su vratili predmet na doradu u DORH. Inzistirali su na dodatnim koracima.

"Obratila sam se medijima i nakon toga me vršiteljica dužnosti predsjednice Suda pozvala na sastanak. Htjela mi je reći da ona nema utjecaja na taj dio istrage. Taj dan kad sam došla na sud, dan nakon objave članka, zatražila sam primanje kod državne odvjetnice. Primila me. Dok sam sjedila u njezinu uredu, optužnica protiv njega bila je podignuta", ispričala je ogorčena majka za 24sata.

Djevojka će zbog svega doživljenoga školovanje i život nastaviti dalje od Hrvatske te će postati još jedno ime na popisu svih onih stotina tisuća koji su proteklih godina napustili Lijepu Našu u namjeri da život nastave u uređenijem, pravednijem i poštenijem društvu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!