Ostani doma
Novosti / Crna kronika

suđenje 15. listopada

Zaručnik Smiljanine kćeri našao je Jasminino tijelo, ali neće biti svjedok na suđenju: Ovo su razlozi

Zaručnik Smiljanine kćeri našao je Jasminino tijelo, ali neće biti svjedok na suđenju: Ovo su razlozi
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

David Balent u vezi je s kćeri optužene, pa postoji opasnost da bi mogao biti pristran

David Balent, zaručnik Katarine Dominić Srnec, najstarije kćeri Smiljane Srnec (45), kako neslužbeno doznaju 24 sata, nije među pet svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo.

Pravnike ne čudi takva odluka. Iako je upravo on našao tijelo, u vezi je s kćeri optužene, pa postoji opasnost da bi mogao biti pristran.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, iako kao zaručnik ne može koristiti blagodat, kad bi se David i Katarina vjenčali prije početka suđenja, on bi mogao iskoristiti pravo i odbiti svjedočiti protiv bliskog tazbinskog srodnika. 

Nesporna je činjenica da je tijelo Jasmine Dominić (23) nađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u kući obitelji Srnec, kao što je nesporno utvrđeno da je Jasmina ubijena udarcima tupim predmetom po glavi.

Jedino bitno što varaždinski sud mora utvrditi jest to je li ju ubila Smiljana, kako tvrdi tužiteljstvo. Budući da svi bliski članovi obitelji, koji bi mogli imati nekih spoznaja, šute, kao i optužena, za pretpostaviti je da bi se tužiteljstvo moglo okrenuti nekim drugim indicijama, primjerice tko je imao motiva i prilike ubiti Jasminu.

Suđenje počinje ispitivanjem tri svjedoka 15. listopada, nakon čega će biti još najmanje tri ročišta. U slučajevima kad se optuženik izjasni da nije kriv, kao što tvrdi Smiljana, uobičajeno obranu iznosi na kraju, nakon što tužiteljstvo otkrije čime raspolaže, pišu 24 sata.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!