Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Prijavljen i pušten na slobodu

Svećenik iz Tanzanije silovao djevojčicu u Slavoniji? 'Mještani mi 'smještaju' zbog boje kože'

Svećenik iz Tanzanije silovao djevojčicu u Slavoniji? 'Mještani mi 'smještaju' zbog boje kože'
Marijan Sušenj/PIXSELL

Odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog njegove boje kože

Zbog spolne zloporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe, koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog njegove boje kože.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za kazneno djelo spolne zloporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljene tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić Hini je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zloporabu "ženskog djeteta mlađeg od 15 godina".

"Na temelju rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku", rekla je Nuić Hini.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj morao predati putovnicu.

U policiji ističu da zbog sprječavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznosit druge pojedinosti slučaja.

Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave, osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!