Ostani doma
Novosti / Crna kronika

skandal u crkvi

Svećenik optužen za zlostavljanje djevojčice: 'Jako mi je teško, umrijet ću od muke'

Svećenik optužen za zlostavljanje djevojčice: 'Jako mi je teško, umrijet ću od muke'
Marijan Sušenj/PIXSELL

Svećenik optužen za zlostavljanje 14-godišnjakinje tvrdi da mu je jako teško i da samo želi biti svećenik

Svećenik s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, javlja SB Online. Policija je protiv 47-ogodišnjeg svećenika već podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Nad svećenikom je 4. rujna ove godine provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela "spolna zloporaba djeteta mlađeg od petnaest godina" zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na lokalnom portalu SB Online objavljena je eksluzivna ispovijest optuženog svećenika koji tvrdi da su optužbe neistinite. Identitet svećenika optuženog za pedofiliju na portalu nisu otkrili kao ni njegovu župu.

''U ovoj župi, s ovim prekrasnim ljudima sam već dugo, jako volim svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju, jako, jako, jako mi je teško'', rekao je kroz plač svećenik.

''Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim biti svećenik i služiti svojim župljanima, kako sam i radio sve ove godine'', rekao je svećenik novinaru portala SB Online.

Svećenik je uvjeren kako mu je afera podmetnuta jer se ''radi o obitelji koja je i prije radila tako ružne stvari".

Optuženi svećenik samo želi da sve bude u redu. Tvrdi da mu je jako teško zbog toga što ga prijavljuju ''za nešto što nije istina''.

''Ne znam kako ću ovo preživjeti. Jako mi je teško, mislim da ću umrijeti od muke! Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam... Zašto mi to rade? Sve učim da vjeruju u Boga, da se drže božjih zakona... Zašto riječ Božja nije došla do njih? Zašto, zašto mi rade tako ružne stvari?? Ne znam kako ću ovo preživjeti'', ispričao je kroz suze svećnik za SB Online.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!