Ostani doma
Novosti / Crna kronika

PU varaždinska

Rekordan ulov policije: Uhvaćen na granici s drogom vrijednom milijune, švercao ju u luksuznom autu

Rekordan ulov policije: Uhvaćen na granici s drogom vrijednom milijune, švercao ju u luksuznom autu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ovo je jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske.

Varaždinska policija zaplijenila je šest kilograma kokaina, pronađenog u četvrtak na graničnom prijelaz Cvetlin, u vozilu njemačkih registracija koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku, izvijestila je u subotu Policijska uprava varaždinska.

Kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registracija, kojeg je vozio 49-godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba, rekao je na izvanrednoj  konferenciji za novinare Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija na graničnom prijelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju.

U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge u stražnjem dijeli vozila, istaknuo je Divjak. Nakon toga Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobiven nalog za pretragu.

U pretrazi pronađeno je pet paketa s više od šest kilograma (6017,2 grama) kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar središnje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sustavu ventilacije.

Rekordan ulov policije: Na granici ga uhvatili s drogom vrijednom milijune

Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narko tržištu je oko 3 milijuna kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ  o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i duplo veća.

Četrdeset devetogodišnji vozač s područja Zagreba je jučer, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

"Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela", rekao je Divjak. Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i tko je još sve uključen u to kazneno djelo.

Ove godine varaždinska policija zapljenila i pola tone marihuane

Načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić, podsjetio je da je ovo druga velika zapljena droge na području ove PU od početka godine.

"Posebno ističem zadovoljstvo jer prošla zapljenjena droge, pola tone marihuane, kao i ovih šest kilograma kokaina, nije završilo na ulici, među djecom i mladima, što je spriječila policija. Ova zapljena je još jedan dokaz predanog rada policijskih službenika PU varaždinske a sve u cilju podizanja stanja sigurnosti na viši nivo za sve stanovnike županije i Hrvatske", rekao je Benčić.

Podsjetio je da je ovo jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske.

"Ova zapljena droge je jedna od najvećih u PU varaždinskoj od njezinog osnutka, a isto tako jedna od najvećih zapljena droge u ovoj godini u Hrvatskoj", zaključio je  Benčić.

Naglasio je da PU varaždinska ove godine ima porast otkrivenosti kaznenih djela u domeni droga za 28 posto.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!