Ostani doma
Novosti / Crna kronika

obračuni navijača

Kaos u Splitu uoči utakmice: Policija privela 24 osobe, oduzeto 11 ulaznica, a jedan Mađar završio u bolnici

Kaos u Splitu uoči utakmice: Policija privela 24 osobe, oduzeto 11 ulaznica, a jedan Mađar završio u bolnici
Duško Jaramaz/Pixsell

Kako se doznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar

Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije skupine navijača.

Kako se doznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20,45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije skupina Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.

Kasno u srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio.

Drugi incident dogodio se u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhićene dvije osobe.

Splitska policija tijekom srijede privela je ukupno 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su  tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud.

Sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica čime su ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ( članak 9), te je od tih osoba oduzeto 11 ulaznica.

Reci što misliš!