Ostani doma
Novosti / Crna kronika

U ISTRAŽNOM JE ZATVORU

Užas u Slavoniji: Maloljetnu pokćerku silovao najmanje 15 puta i tjerao ju da guta drogu

Užas u Slavoniji: Maloljetnu pokćerku silovao najmanje 15 puta i tjerao ju da guta drogu
Shutterstock

Prvostupanjski sud odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega jer je državljanin i Srbije i Bosne i Hercegovine

Muškarac koji je više puta silovao maloljetnu pokćerku i prisiljavao ju da guta razne droge nakon podizanja optužnice žalio se na odluku jednog slavonskog županijskog suda o produljenju istražnog zatvora. Međutim, Vrhovni sud njegove žalbe nije prihvatio.

U optužnici se navodi da je pokćerku silovao najmanje 15 puta od zime 2016. do lipnja 2017. godine. Prvostupanjski sud odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega jer je državljanin i Srbije i Bosne i Hercegovine, a u Hrvatskoj mu je bio odobren privremeni boravak do 22. travnja ove godine, piše Glas Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Okrivljenik se tereti da je od zime pa sve do lipnja 2016. godine kao očuh djeteta koje tada tek s navršenih 16 godina, a s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu, iskoristivši što je supruga i majka oštećene žrtve s drugim teško bolesnim zajedničkim djetetom bila odsutna, u najmanje 15 navrata, prvotno radi djevojčičine bespomoćnosti, prisiljavao ju je, začepivši joj nos da bi otvorila usta i mogla disati, da proguta drogu ecstasy ili speed. Nakon što bi droga počela djelovati na krevetu spavaće sobe bi ju silovao. Uz navedeno okrivljenik se tereti da je kroz vrijeme od dvije godine, 2016. i 2017., istoj žrtvi u više navrata dao da konzumira droge ecstasy, speed i kokain", navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Prijeti mu i do 25 godina zatvora

"Žalbeni navodi koji ističu da je od kaznenih djela proteklo određeno vrijeme kroz koje je okrivljenik nastavio živjeti u istom kućanstvu, a inkriminirano ponašanje, prema optužbi, nije nastavljeno, kao i da danas živi u unajmljenom stanu, dakle odvojeno od žrtve, ne dovode u sumnju pravilnost utvrđenog činjeničnog stanja i osnovanost zaključka o daljnjoj potrebi primjene istražnog zatvora i po ovoj zakonskoj osnovi", zaključuje Vrhovni sud koji je smatrao i da se daljnje otklanjanje opasnosti od ponavljanja djela na slobodu ne može ostvariti nikakvom blažom mjerom pa ni s 30.000 kuna jamčevine, koliko je optuženi ponudio za izlazak iz istražnog zatvora.

VEZANE VIJESTI

Silovatelju prijeti kazna od 3 do 15 godina zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, prema članu obitelji, i zbog silovanja. Za omogućavanje trošenja droga, odnosno zbog drogiranja pokćerke, prijeti mu kazna od 1 do 10 godina.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!