Novosti / Crna kronika

ISPOVIJEST RIJEČANINA

Moraju krenuti iz pepela, a novca nemaju: 'Nestalo je sve što smo 20 godina gradili, u šoku sam'

U kući su živjeli roditelji, troje djece od kojih dvoje maloljetnika i teško bolesna baka

Jutrošnji doručak zauvijek je promijenio život obitelji Butković. Vatra je progutala sve i njihov dom pretvorila u zgarište.

„To je bio naš dom koji smo 20 godina gradili i sve je u 20 minuta nestalo, ulje se zapalilo i nije bilo pomoći više. Ostali smo bez dokumenata, bez novaca, robe, totalno bez svega“, priča Miljenko Butković, vlasnik kuće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI

U kući su živjeli roditelji, troje djece od kojih dvoje maloljetnika i teško bolesna baka koja je prije nekoliko dana izašla iz bolnice. Danas prijepodne u kući su bili baka i 16-estogodišnji unuk koji je navodno pripremao doručak. 

„Mama, jedva smo je spasili, da smo samo pet minuta zakasnili, ne bi bilo pomoći. Mali, koji se nagutao dima, uspio ju je izvući na terasu. Pse nije uspio spasiti, dva velika, lijepa psa su ostala unutra“, kaže Miljenko.

Drama u Rijeci: Izbio požar u stanu, jedna osoba ozlijeđena i prevezena u bolnicu

I to ih, kaže dok guta knedle, silno boli. Sin je i njih pokušao izvući, nagutao se dima pa završio u bolnici. Vatrogasci su na intervenciju krenuli odmah po dojavi, za manje od minute. S dva navalna vozila i 12 ljudi. 

„Prilikom našeg dolaska već je bila potpuna buktinja tog nadograđenog dijela kuće i zatekli smo 2 ili 3 osobe na tome balkoniću, ajmo reć zarobljenu jer nije više bilo puteva kojim bi se oni mogli spasiti“, kaže Boris Kauzlarić, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

To su bili baka, njezin sin Miljenko koji je vlasnik kuće i unuk. Miljenku je, kaže nam, vatra već zahvatila kosu. Vatrogasci su ih prebacili na sigurno. Sve je navodno počelo od ulja u tavi koje se zapalilo, buktinja je zahvatila napu i drvenariju. Iako se unuk snašao i na vatru bacio deku, buktinja je podivljala.

„Ogromna, ogromna temperatura se nabila unutra što nam je predstavljalo naravno problem“, kaže Kauzlarić.

Izgorjela kuća u Rijeci

Od doma je ostalo zgarište. Na pitanje što će sada - bolan odgovor.

„Za sada ne znam, to nam je sad enigma, najprije se moramo svi smiriti, prevelik je to sad šok“.

Susjedi su ponudili prenoćište djeci, baka je u bolnici, a Miljenko kaže kako će se on i supruga valjda nekako snaći. Dodaje, ionako od briga neće moći spavati jer mora krenuti iz pepela, a novca nemaju. U njemu tinja tek nada kako će im pomoći dobri ljudi.

Donacije se mogu uplatiti na račun:

ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK RIJEKA

MIRA BUTKOVIĆ
PILEPIĆI 1
RIJEKA
HR1324020063102977899

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!