Novosti / Crna kronika

Zadržan u pritvoru

Troje djece uzeo za taoce: Policiji pobjegao u šumu pa prijetio da će ubiti vlastito dijete

Troje djece uzeo za taoce: Policiji pobjegao u šumu pa prijetio da će ubiti vlastito dijete
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prvo je vrijeđao 62-godišnjaka te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje, dva kaznena djela pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je 13. kolovoza 2019. ispred prodavaonice u Bolfanu, prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što su policijski službenici zbog upućene prijetnje poduzeli pretragu njegove kuće i uočili ga da izlazi iz obližnje šume zajedno s njegovo troje maloljetne djece, 43-godišnjaka se tereti da se oglušio na zapovijed policijskih službenika da pristupi do njih te je pobjegao u šumu, izvijestio je DORH.

Kad su ga policijski službenici ubrzo sustigli i približili mu se na nekoliko metara, 43-godišnjak je uz prijetnju da će nauditi djetetu rekao policajcima da mu se ne približavaju. Srećom, uspjeli su ga nagovoriti da skloni oružje i potom savladali njegov daljnji otpor.

Ujedno, tereti ga se da je od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. godine koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice izdane za drugo vozilo.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!