Novosti / Crna kronika

Pretukao Petrača

EKSKLUZIVNO Pogledajte snimku privođenja Vjeke Sliška. Odvjetnik: 'Nije se branio šutnjom'

EKSKLUZIVNO Pogledajte snimku privođenja Vjeke Sliška. Odvjetnik: 'Nije se branio šutnjom'
RTL

'Ono što sada slijedi je odluka da li će Vjeko Sliško biti pušten na slobodu', rekao je odvjetnik

Vjeko Sliško je utorak oko 10 sati doveden na ispitivanje u Općinskog državno odvjetništvo u Zagrebu.

Naime, policija ga je kazneno je prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje. Naime, Sliška se sumnjiči da je u subotu navečer ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača te da mu je prijetio smrću.

Sliškov odvjetnik, Milko Križanović, kazao je za RTL kako se njegov branjenik nije branio šutnjom.

"Njegova obrana je bila aktivna. Odgovarao je na sva postavljena pitanja kao i jučer. Ono što sada slijedi je odluka da li će Vjeko Sliško biti pušten na slobodu. Dakle, da daljnji kazneni postupak prati sa slobode i da se brani sa slobode. Ja kao branitelj ne vidim da bi bili ispunjeni bilo kakvi uvjeti da mu se predloži određivanje istražnog zatvora", kazao je Križanović te naglasio kako očekuje uvid u nadzorne kamere od kojih puno očekuje.

"To je prostor koji je pokriven nadzornim kamerama. Obrana ide od početka do kraja u tom pravcu da je policija morala i trebala izuzeti te nadzorne kamere i u ovom času ćemo mi po prvi puta steći tu formalnu mogućnost da izvršimo uvid u spis. Ako su te nadzorne kamere izuzete, što vjerujemo da jesu, zatražit ćemo od Državnog odvjetništva da nam se cijeli spis kopira, da nam se da uvid u te materijalne dokaze koji su nama kao obrani izuzetno važni", pojasnio je.

O razlozima sukoba je ponovio: 'Nikakvih dubljih razloga nema. Isključivo su na snazi prozaični, potpuno banalni razlozi. Nikakvog plana i nikakve namjere nije bilo. Radi se o izoliranom slučaju. O jednom incidentu koji nema poveznicu s ničim'.

"Vjerujem da će i policija i tijelo kaznenog progona dobro izanalizirati ovaj slučaj i u narednom periodu očekujem da će vrednovati materijalne dokaze", zaključio je Križanović.

Zagrebačka policija izvijestila je da provodi i istraživanje protiv Petrača na temelju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Najgledaniji video

Category: 825 - 830

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!