Ostani doma
Novosti / Crna kronika

SLUČAJ 'ZAMRZIVAČ'

Smiljanin ujak na suđenju za ubojstvo: 'Vidovnjak je rekao da je Jasmina mrtva. Ostao sam odsječen'

Na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić

Na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo, prema optužnici, idućih 19 godina skrivala u škrinji. Svjedočio je njihov ujak, koji već dulje vrijeme ne razgovara s obitelji, i prva susjeda.

Prisjetili su se kad su zadnji put vidjeli Jasminu, a ujak je priznao da je nakon što je iz medija doznao da je Jasmina nestala - angažirao vidovnjaka. Tijekom njegova iskaza - Smiljana je plakala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

Ujaka nije ni pogledala

S rukama u lisicama, čvrsto držeći zeleni fascikl, Smiljana Srnec ušla je na sud. Ujaka nije ni pogledala. Prva je svjedočila susjeda - Sojka Križaić koja je kazala da je susjeda obitelji i da je Jasminu posljednji put vidjela 2000.

Od tada je nije vidjela, a od drugih je čula da Smiljana govori kako Jasmina radi u Francuskoj na kruzeru. Jedno ljeto joj je rekla da će doći s dečkom. "Tražila me krevetninu da će joj doći Jasmina sestra, a ja sam u to vrijeme išla raditi. Ja sam joj rekla može.  Ja sam odnijela tu krevetninu i to je bilo to. Bilo je to 2004. ili 2005. ne sjećam se točno", kazala je Križaić. 

"Nisam mogao podnijeti način kako su živjeli"

Dragutin Sabol, ujak okrivljene, vidno potresen rekao je da s obitelji nije puno komunicirao. "Kod njih nisam zalazio. Apsolutno. Možda jednom ili dva puta jer nisam mogao podnijeti način života kako su živjeli. Otac je dosta loše živio po pitanju pijančevanja, radio je povremeno. To nisam mogao podnijeti", rekao je Sabol dok je Smiljana plakala. 

Dok je svjedočio i govorio o odnosima u obitelji i njihovu ocu, Smiljana je plakala. Rekao je da je za Jasminin nestanak doznao iz medija i potražio pomoć vidovnjaka. "Veli vaša nećakinja je mrtva. Odsječen sam ostao. Rekao je da je udarena po glavi. S tupim predmetom", svjedočio je Sabol, a na pitanje je li vidovnjak rekao tko ju je udario, odgovorio je ne. "Samo da je udarena s tupim predmetom", kazao je Sabol.

Kako netko čeka toliko dugo da prijavi nestanak djeteta? 

Nije mu bilo jasno kako netko čeka toliko dugo da prijavi nestanak djeteta. Kaže, u toj obitelji radila je njegova sestra, a drugi su trošili. Pamti zadnji put kad je vidio nećakinju. "Koliko se sjećam negdje još je dosta bilo prohladno u krznenoj jaknici nekakvoj, može biti kraj petog ili šestog mjeseca 2000-te ili tako nešto. Ona mi je mahnula. Čekala je autobus. To je bio zadnji put kad sam je vidio", kazao je Sabol.

Smiljana Srnec ovaj put nije imala pitanja ni za jednog svjedoka. Sljedeća rasprava je u ponedjeljak, iskaze će dati sudski vještaci. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!