Novosti / Crna kronika

presuda vrhovnog suda

Za silovanje i ubojstvo dobio 37 godina zatvora: Umirovljenicu udarao po glavi i gušio

Za silovanje i ubojstvo dobio 37 godina zatvora: Umirovljenicu udarao po glavi i gušio
Ilustracija/Thinkstock

Nakon ubojstva otuđio je žrtvinu bankovnu karticu te je dvaput s bankomata podignuo ukupno 8000 kuna

Vrhovni sud u petak je izvijestio da je, odbivši žalbu optuženika, potvrdio presudu Dejanu Gavranu osuđenom na 37 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubojstva iz koristoljublja 75-godišnje osječke umirovljenice Zorke Jović.

Gavrana je optužnica teretila da je između 17. i 18. svibnja 2016. ušao u stan umirovljenice koju je, s namjerom da ju usmrti kako bi se domogao novca i vrijednih stvari, nekoliko puta udario po glavi i gušio rukama, od čega je i umrla. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon ubojstva otuđio je žrtvinu bankovnu karticu s PIN brojem te je dvaput s bankomata podignuo ukupno 8000 kuna, a uzeo je i 2 zlatna prstena koja je prodao za 640 kuna.

Osječki Županijski sud tada je zaključio kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gavran počinio ta kaznena djela kao i da je u trenutku silovanja žrtva bila živa.

Pri izricanju prvostupanjske presude sud nije utvrdio olakotne okolnosti, a kao otegotnu okolost uzeo je u obzir da je okrivljenik više puta osuđivan za razna kaznena djela.

Vrhovni sud vodio računa i o olakotnim i otegotnim okolnostima

Vrhovni sud je izvijestio da je kod potvrđivanja kazne vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima, a posebno je otegotnim ocijenjena brutalnost i bezobzirnost  počinjenja zločina.

VEZANE VIJESTI

Za kaznu dugotrajnog zatvora od 37 godina Vrhovni sud je zaključio da je primjerena "osobnosti optuženika, generalnoj i specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!