Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Županijski sud u Varaždinu

Slučaj 'zamrzivač': Na čarapi kojom je bila vezana glava Jasmine pronađen Smiljanin otisak

Slučaj 'zamrzivač': Na čarapi kojom je bila vezana glava Jasmine pronađen Smiljanin otisak
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na crnoj vreći kojom su omotane noge pronađeni su i tragovi nepoznate muške osobe

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeni je suđenje Smiljani Srnec (45) za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23). Tijelo nesretne djevojke je nakon gotovo 19 godina pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući Srnec.

U ponedjeljak na suđenju svjedoče sudski vještaci i forenzičari. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred sucem Tomislavom Brđanovićem iskaz su dali vještaci iz Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', Željko Sekulić i Marko Krešimir Abramović.

Glavni vještak za daktiloskopiju i identifikaciju Željko Sekulić potvrdio je nalaze vještačenja na ukupno pet PVC vrećica u koje je bilo zamotano tijelo žrtve te na fragmentu ružičaste boje. U nalazu je naveden pronalazak tri traga papilarnih linija na vrećicama, od kojih je za jedan utvrđeno da je s jagodice palca desne ruke okrivljene Smiljane Srnec. Druga dva traga nisu upotrebljiva jer ne sadrže dovoljan broj individualnih anatomskih karakteristika.

Na upit zamjenice županijske državne odvjetnice Irme Bagarić s kojeg su dijela tijela vrećice, Sekulić je kazao da su, prema zapisniku međimurske policije, s glave žrtve.

Marko Krešimir Abramović, samostalni vještak bioloških i kontaktnih vještačenja, također je potvrdio nalaz DNA analize brisova i krvi s najlonskih čarapa kojima je žrtva bila vezana, vrećica, gumene rukavice, desne nadlaktice, desne i lijeve šake te s noktiju žrtve.

Naveo je da je na čarapi kojom je bila vezana vrećica na glavi žrtve pronađen miješani DNA profil s "iznimno snažnim dokazom" da je riječi o pokojnoj Jasmini Dominić i okrivljenoj Smiljani Srnec, a na vrećici "umjereno snažan dokaz" da su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe.

Abramović je kazao i da su tragovi na čarapama iz kožnih stanica, a na komadiću gumene rukavice iz krvi Jasmine Dominić ta da na tom komadiću nije pronađen biološki trag okrivljene. 

U optužnici se navodi kako iz nalaza i mišljenja sudsko-medicinskog vještaka proizlazi da se tijelo žrtve nalazilo u krajnje neprirodnom položaju, neprirodno presavijeno u predjelu struka. Utvrđeno je da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću uslijed višestrukih prijeloma kostiju i lubanje s ozljedom mozga. Udarena je s najmanje pet udaraca tupim predmetom, no oružje nije pronađeno. 

Podsjetimo, glavna rasprava počela je prošlog utorka kada je svjedčilo troje svjedoka, a u srijedu je svjedočio ujak Smiljane i pokojne Jasmine te susjeda obitelji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!