Novosti / Crna kronika

'SPAŠAVALI SMO ŽIVOT'

Policija o napadu na američke vojnike: Bili su pod utjecajem alkohola, ujutro napustili Hrvatsku

Policija o napadu na američke vojnike: Bili su pod utjecajem alkohola, ujutro napustili Hrvatsku
Instagram, Duško Jarmaz/PIXSELL

Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH, izvijestili su iz PU zadarske

Policijska uprava zadarska oglasila se priopćenjem o napadu na dvojicu tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga u zadarskom noćnom klubu. 

Iz policije su naveli da je u nedjelju oko 3.15 sati došlo u ugostiteljskom objektu "došlo do naguravanja između više osoba". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dva strana državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su izjavila da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su kolima HMP prevezeni u OB Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć", dodaje se u priopćenju PU zadarske. 

VEZANI ČLANAK

"Obojica su bili pod utjecajem alkohola"

"Također je utvrđeno da su obojica stranih državljanina bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja", napisali su iz PU zadarske te dodaju da su odmah kada su saznali da događaj počeli izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile tučnjavi. 

Oglasilo se američko veleposlanstvo

Američko veleposlanstvo u Zagrebu osudilo je napad na dvojicu američkih turista u Zadru i istaknulo je, među ostalim, da je dobrobit i sigurnost američkih građana u inozemstvu jedan od glavnih prioriteta State Departmenta. 

Vojnici su svoje iskustvo podijelili na društvenim mrežama i u medijima. 

'Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao je šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama.

“Putovanje koje je počelo tako lijepo završilo se na tako užasan način, ali zahvalan sam što smo moj prijatelj i ja živi! Imamo nekoliko udaraca i masnica, ali bit ćemo dobro!” rekao je 24-godišnjak iz Doeruna u Georgiji.

Njegov prijatelj 25-godišnjak iz Richmonda u Virginiji podijelio je na društvenim mrežama istu priču iz zadarske bolnice gdje su obojica bili smješteni uz pratnju policije.

“Doslovno smo spašavali život. Jedna domaća djevojka nam je pomogla da odemo u bolnicu i ona je sada naš anđeo”, rekao je drugi američki vojnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!