Novosti / Crna kronika

prepriječio im put vozilom

Novi napad na vozača autobusa: 'Udario me šakom, a onda dvaput nogom u glavu. Kolega me spasio'

Jedno oko mu je zatvoreno, ali smatra da je dobro prošao jer su kolega vozač i policijska patrola zaustavili napadače

Još jedan brutalan napad na vozača Prometovog autobusa, ovaj put dogodio se kod Omiša. Tri osobe, od koje je jedna maloljetna, napali su vozača zbog preprike u prometu. 

Zaustavili su se na autobusnom ugibalištu, a kad ih je vozač zagradio jer nije imao gdje stati, odlučili su se s njim obračunati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Udario me glavom o glavu, a onda me šakom udario. Ja sam njega gurnuo i nastavili smo se gurati. Skočila je žena na mene. Kako je skočila ona na mene, tako je došao mali došao, a mali ima 16 godina i 100 kila. On me udario dva puta nogom u glavu, a onda ga je kolega maknuo od mene", ispričao je Mladen Vujević, napadnuti vozač Prometa.

Jedno oko mu je zatvoreno, ali smatra da je dobro prošao jer su kolega vozač i policijska patrola zaustavili napadače. Vozači autobusa tvrde da su izloženi stalnim verbalnim, ali i fizičkim napadima.

"Nemamo nikakvu zaštitu. Nikakvu! Ja sam vozač 31 godinu. Imao sam i ja takvih slučajeva prije destak godina. I tu vam sve službe i cijeli sustav dižu ruke od vas", kaže Nikola Raboteg koji je također vozač Prometa.

Ovo je već 16. prijavljeni fizički napad na Prometove vozače ove godine. Siječanj će jedan od njih posebno zapamtiti  jer je bio opljačkan i pretučen kod Lovrinca.

Mjesec dana kasnije, bez ozljeda je prošao vozač autobusa u Solinu, ali doživio je šok baš kao i putnici kada je muškarac krenuo razbijati autobus i nije se u zaustavljao u divljačkom pohodu.

Zbog učestalih napada, sindikati su tražili da se napad na vozače javnog prijevoza tretira kao kazneno djelo.

"Ja mogu sad potvrditi da imamo odgovor od ministarstva pravosuđa da će ići prijedlog zakonu. Točnije, zvao bi se 315. u kaznenom zakonu i to bi bila prisila prema osobi od javnog interesa i samim tim bilo bi kazneno djelo. Tako da ne bi više bilo govora o tome zašto mi stalno plačemo da je to prekršaj i par stotina kuna", izjavio je za RTL Danas Hrvoje Mlikota, dopredsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika.

Napadači u posljednjem slučaju odmah su uhvaćeni, a tek će se nakon kriminalističkog istraživanja utvrditi hoće li se njihov napad tretirati kao prekršaj ili kazneno djelo. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!