Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Hrvatska Dubica

Mutni poslovi kod Siska: Direktor (60) i zaposlenik (32) dogovorili sječu gotovo tisuću stabala

Mutni poslovi kod Siska: Direktor (60) i zaposlenik (32) dogovorili sječu gotovo tisuću stabala
Goran Stanzl/PIXSELL

Osumnjičeni su za kazneno djelo pustošenja šuma te za nastanak štete od 52.325 kuna

Nezakonitu sječu gotovo tisuću stabala na području Hrvatske Dubice nezakonito su dogovorili 60-godišnji direktor sisačke tvrtke i 32-godišnji zaposlenik, koje je sisačko-moslovačka policija osumnjičila da su kaznenim djelom pustošenja šuma počinili štetu od 52.325 kuna.

Policija je u ponedjeljak priopćila da je u suradnji s Državnim inspektoratom provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je 32-godišnjak nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od početka travnja do 3. rujna u mjestu Slabinja je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom tvrtke posjekao 974 stabla hrasta kitnjaka, bukve johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića. Time je počinio štetu od 52.325 kuna.

Daljnjim istraživanjem utvrđeno je kako je 60-godišnji muškarac, kao direktor i odgovorna osoba tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport..

Na temelju toga je provedena gola sječa šume, a tvrtki omogućena protupravna imovinska korist u navedenom iznosu.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenja šuma.

Reci što misliš!