Ostani doma
Novosti / Crna kronika

OKRUTNO I HLADNOKRVNO

Izudarao staricu do smrti zbog deset tisuća kuna: Karlu Vuksanu nepravomoćno 30 godina zatvora!

Izudarao staricu do smrti zbog deset tisuća kuna: Karlu Vuksanu nepravomoćno 30 godina zatvora!
Dalibor Urukalović/Pixsell

Vuksan je ubio Veru Jadan 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini

Zbog teškog ubojstva iz koristoljublja 76-godišnje Vere Jadan iz Bedekovčine na zagrebačkom je Županijskom sudu na 30 godina zatvora nepravomoćno osuđen Karlo Vuksan (28).

Sudac Dražen Kevrić istaknuo je, obrazlažući presudu, da je iskazima svjedoka, pregledom snimaka nadzornih kamera u Bedekovčini i Zagrebu i rezultatima DNK vještačenja neosporno dokazano da je Vuksan ubio žrtvu na način kako je navedeno u opužnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rezultati DNK vještačenja Vuksanovih tenisica i majica neupitno ukazuju na tragove krvi koji sadrže mješavinu uzoraka DNK Vere Jadan i Vuksana. Isti tragovi pronađeni su i u plahtama pronađenim u kući ubijene, što upućuje da je Vuksan bio u kući žrtve", kazao je sudac Kevrić, naglasivši da je obrana okrivljenog životno neuvjerljiva, nevjerodostojna i nelogična.

"Okrivljeni se branio da je hodajući Bedekovčinom začuo krik i potrčao u kuću svoje susjede Vere Jadan kako bi vidio o čemu se radi. Tamo je, prema vlastitoj priči, zatekao staricu u lokvi krvi kojoj je pokušao zaustaviti krvarenje skidajući majicu iznad koje je imao drugu majicu. Skidanje majice koja se nalazi ispod druge majice čini se dovoljno nelogičnim obranom, kao i dio Vuksanove obrane da je pri ulasku u žrtvinu kuću vidio četvoricu muškaraca koje otprije zna i koji su ga, zaprijetivši njemu i njegovoj obitelji, natjerali da podigne novac s računa žrtve na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu", kazao je sudac.

Uz to, sudac je neuvjerljivom ocijenio Vuksanovu obranu prema kojoj mu je ubojstvo podmetnuto postavivši pritom pitanje zašto bi netko želio podmetnuti Vuksanu ubojstvo i potom mu naredio da obriše tragove krvi. "Da je doista brisao krv, Vuksanova majica bila bi natopljena krvlju te na njoj ne bi bili pronađeni manji tragovi žrtvine krvi", pojasnio je sudac dodajući da izuzeti predmeti i novac u potpunosti povezuju Vuksana s događajem.

Vuksanu su kao olakotne okolnosti ocijenjene njegove narušene obiteljske prilike, dok su kao otegotne okolnosti ocijenjeni način počinjenja iznimno teškog kaznenog djela, iznimna kriminalna volja te činjenica da je ubojstvo počinio za vrijeme pravomoćnosti dvije presude za krađe.

Sudac Kevrić je pojasnio da je vještačenjem utvrđeno i da Vuksan u vrijeme zločina nije bio u potpunosti neubrojiv te da je riječ o ovisniku o nekoliko psihoaktivnih tvari i videoigrama.

Prema optužnici, Vuksan je ubio Veru Jadan 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Nakon što je ušao u kuću, Vuksan je ženu bacio na pod i izudarao ju rukama i tupim predmetom te joj je sjedio na prsima nakon čega je na mjestu preminula.

Vuksan je potom, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao žrtvinu kuću u potrazi za plijenom te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna. Uz to, sa sobom je odnio i bankovne kartice s kojih je u iduća dva dana do uhićenja podigao 10.000 kuna.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!