Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Počinio osam kaznenih djela

Dolijao serijski provalnik iz Pule: Mjesec dana krao po kafićima, kućama i stanovima

Dolijao serijski provalnik iz Pule: Mjesec dana krao po kafićima, kućama i stanovima
Ivo Čagalj/Pixsell

Svoj pohod provalnik je počeo 7. listopada kad je provalio u kafić u Kraškoj ulici i otuđio više stotina kuna

Pulska policija pronašla je i prijavila 28-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio osam kaznenih djela, i to razbojničku krađu, oštećenje tuđe stvari i šest teških krađa. 

Muškarac je napao 32-godišnjakinju u stanu u Ulici Kaštanjer u Puli u četvrtak, 7. studenog te je s ukradenim predmetima pobjegao u nepoznatom smjeru. U trgovini u Vukovarskoj ulici, policijski službenik primijetio muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja. Uhitio ga je i priveo u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 28-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo, čime je oštetio 32-godišnjakinju i 69-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je odgovoran za još sedam kaznenih djela. Istog dana kada ga je policija uhvatila, 28-godišnjak je u prijepodnevnim satima provalio u stan u Preradovićevoj ulici, iz kojeg je također otuđio novac i razni nakit, čime je 40-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Svoj pohod počeo je 7. listopada kad je provalio u kafić u Kraškoj ulici i otuđio više stotina kuna. Osim toga, provalio je i u stan u Črnjininoj ulici, ali od tamo se udaljio bez da je išta uzeo jer se vlasnica probudila. Kako bi se popeo na balkon i provalio u stan, 28-godišnjak je za penjanje iskoristio parkirani automobil Fiat, u vlasništvu 38-godišnjaka, koji je oštetio tako da je udubio lim na poklopcu motora i krovu vozila.

Pohod je 28-godišnjak nastavio u Barbalićevoj ulici, gdje je u razdoblju od 28. listopada do 2. studenoga provalio u obiteljsku kuću i otuđio razni nakit, čime je 67-godišnju Slovenku oštetio za više tisuća kuna.

Još dvije provale počinio je u noći s 4. na 5. studenog kad je provalio u krojačku radionicu u Teslinoj ulici gdje ništa nije otuđio, no 48-godišnjoj vlasnici je prilikom provale nastala materijalna šteta od više stotina kuna, dok je Koparskoj ulici provalio u kozmetički salon, iz kojeg je otuđio novac, čime je 29-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna. 

U petak je priveden u pritvor PU istarske, a kod sebe je posjedovao i 0,9 grama marihuane. Protiv njega je policija podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu. 

Reci što misliš!