Novosti / Crna kronika

Verbalno prijetio

Pokušao iznuditi 50.000 eura, ali nije uspio: Unajmio drugog muškarca da napravi palež

Pokušao iznuditi 50.000 eura, ali nije uspio: Unajmio drugog muškarca da napravi palež
Ivo Čagalj/Pixsell

Osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podnesena kaznena prijava

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Iznuda" u pokušaju i "Oštećenje tuđe stvari" na štetu 56-godišnjaka te nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Oštećenje tuđe stvar", također na štetu 56-godišnjaka.

Sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016. godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu 2019. godine. na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!