Ostani doma
Novosti / Crna kronika

saslušanje četiri svjedoka

Svjedok u slučaju 'zamrzivač: 'Jasmina je bježala od Smiljane kojoj je išla pjena na usta, zjenice nije imala...'

Na suđenju Smiljani Srnec čula su se jako zanimljiva svjedočenja osoba koje su poznavale i nju i ubijenu sestru Jasminu

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je 2000. godine u Palovcu ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić, a njezino tijelo sakrila u zamrzivač gdje se nalazilo gotovo 20 godina.

Suđenje Smiljani Srnec

Danas će na sudu iskaze dati četvero svjedoka koji su poznavali obitelji  Srnec i Dominić.

Jedanom od svjedoka je prije rasprave pozlilo odnosno, dobio je napad anskioznosti zbog čega će svjedočiti kasnije.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no preostala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale.

No, porječkale su se i tijekom rasprave.

Naime, Smiljana je inzistirala da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom.

Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je puno prije nego li je Jasmina nestala.

Sljedeći je svjedočio Vladimir Markić, vlasnik lokala u kojem je Smiljana radila. Kazao je kako on lokal daje u najam, pa se ne sjeća točno kada je ona ondje radila.

Smiljana Srnec ga je podsjetila da je to bilo 2001. i 2002. godine.

Odgovarajući na pitanja tužiteljstva obrane, Markić je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina dok Jasminu nije poznavao. Ustvrdio je kako nikada Smiljanu nije pitao o sestri jer su to za njega bila djeca.

Za njezin nestanak, kazao je, čuo je od ljudi koji su posjećivali lokal, ali da s obitelji Jasmine, nikada o tome nije govorio.

Smiljanu je opisao kao 'živahnu, ali ništa posebno'. Za oca Martina je kazao kako nije često dolazio u lokal jer je radio vani, ali kada bi došao bio je za veseljak i 'za počastiti'. Kada bi popio isto bi bio veseo i za pjesmu.

"Znali smo skupa zapjevati. Nikada nije pričao o kćerima", izjavio je te dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio.

Boris Kocijan, daljnji rođak obitelji je kazao na sudu kako je svjedočio jednoj svađi Smiljane i Jasmine.

"Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Vikale su i mislim da su se tukle. Jasmina je istrčala van i povikala 'bježi, zatići će nas!' Ja sam pretrnuo, stao sam kao skamenjen. I onda sam vidio Smiljanu i vidio da nije bila baš normalna", izjavio je svjedok.

Na upit tužiteljice je kako je Smiljana izgledala, Kocijan je izjavio: "Rastresena sva. Bila je čudna. Loše, opasno. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Kao da nije imala zjenice, pjena joj je bila na ustima, slina... Prvi put sam je vidio takvu"

Na upit obrane je kazao kako je on tada otišao svojoj kući i da ne zna kamo je Jasmina pobjegla. Odgovorio je i kako nije vidio da je Smiljana imala bilo kakav predmet u rukama.

Plakao je dok je opisivao Smiljaninog i Jasmininog oca Martina za kojeg je kazao kako je bio dobar čovjek.

"Zašto mislite da je Jasmina ubila sestru?", upitao je branitelj Smiljane Srnec.

"Prema onoj situaciji koju sam vidio taj dan na hodniku", odgovorio je.

Pitanja mu je u suzama postavljala i Smiljana. Inzistirala je da se 'točno sjeti situacije', pri čemu je ustvrdila da je ona bila ta koja je bježala od Jasmine.

"Smiljana to nije istina", ustrajao je rođak.

"Dogovorili smo se da dođeš k meni pušit cigarete. Jel bilo tako? Telefonski. Moja sestra je u tom trenutku je ostavila cigarete i bila je protiv toga da nas dvoje pušimo. Daj se probaj prisjetiti, koga si našao i u kakvoj situaciji? Ja sam ti rekla da me štiklom udarila po glavi. I plakala sam, a ona je bježala van jer je vidjela da si ti došao. Ti si došao i pitao si 'kaj je'. Ja sam rekla zatući će me. Udarila me štiklom. Ne smijemo pušiti", tvrdila je Smiljana na što je svjedok uzvratio da to nije istina.

"Da li se toga sjećaš? Isto slična situacija. Nas dvoje smo se nešto smijali. Jesmo li ju nešto uvrijedili, ne znam što je bilo. Udrila me po glavi. Jel' me udarila po glavi? Isto s cipelom. Izula je cipelu, udarila me i bježala", nastavila je Smiljana.

"I ako ćemo gledati temperament, probaj se sjetiti, probaj se sjetiti njezinoga odnosa prema svemu. Još si rekao 'gle, ja sam velik. Ja mogu tebe istući, a ne budeš ti mene tukla'. Ako budemo gledali neku agresivnost i temperament njezin i moj. Ako se dokaže da sam kriva, nek budem kriva. Znam da si ju volio isto kao i ja što ju volim. Ona je moja sestra", kazala je Srnec je kroz suze i ustvrdila za sebe kako nije agresivna.

Rođak je njezine tvrdnje negirao.

Posljednji na današnjem ročištu je svjedočio Ranko Dominić, također poznanik obitelji koji je također ustvrdio kako je otac Martin konzumirao alkohol, ali da je bio veseljak.

Za Jasminu je ustvrdio da ju je poznavao površno i da se ne sjeća kada ju je posljednji put vidio.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!