Ostani doma
Novosti / Crna kronika

POZNATA 'migrantska ruta'

Policijska akcija kod Rijeke! Svjedoci tvrde da su čuli pucnjavu, policija sve demantira

Policijska akcija kod Rijeke! Svjedoci tvrde da su čuli pucnjavu, policija sve demantira
Ilustracija: Sanjin Strukić/PIXSELL

Iznad Plasa kod Rijeke bio je poveći broj policijskih vozila

Hrvatska policija izvela je akciju iznad Plasa kod Rijeke i privela oko 70 migranata. Pritom su se, prema riječima očevidaca, mogli čuti pucnji ispaljeni u zrak, a i na mjestu događaja bio je poveći broj policijskih automobila.

Ipak, iz Policijske uprave primorsko-goranske demantirali su takve navode te zamolili sve koji su čuli pucnjavu da to prijave na 192.

"Nikakve pucnjave nije bilo, a policija normalno provodi nadzor i provodi postupanja nad stranim državljanima", komentirala nam je Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Također, apeliraju da stanovnici uvijek prvo jave policiji saznanja koja imaju i da se nemaju razloga osjećati prestrašeno.

Potrebno je smirivati strasti u ovim osjetljivim trenucima, posebno nakon što je policijski dužnosnik nastrijelio migranta te mu nanio ozljede opasne za život. O tome je osobno na dan kad se nesretni događaj zbio izvijestio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kazavši da je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta te da je on teže ozlijeđen.

Posljednje informacije o tom slučaju govore da se policijski dužnosnik okliznuo i slučajno pucao, što je potvrđeno videosnimkom, popraćenom policijskim priopćenjem.

"Unatoč upozorenjima, grupa od dvadesetak osoba nije se zaustavila već se nastavila kretati prema policijskom službeniku zbog čega je on pokušao dozvati kolege pucajući u zrak. Zbog pucanja se okliznuo na mokroj i skliskoj površini, zatim je pao i prilikom pada ispalio još jedan hitac koji je pogodio jednog migranta."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!