Novosti / Crna kronika

Kriza trajala satima

Detalji pucnjave u New Jerseyju: Meta im je bila židovska trgovina, na ulicama sve puno policije

Detalji pucnjave u New Jerseyju: Meta im je bila židovska trgovina, na ulicama sve puno policije
AP Images

Policija u Jerseyu kazala je inicijalno da motiv napadača nije poznat

Njujorška policija stavljena je u stanje visoke pripravnosti kako bi se zaštitile židovske četvrti nakon višesatne pucnjave oko košer prodavaonice u Jerseyu u kojoj je ubijeno šest ljudi, objavile su vlasti.

Policijska razmjena vatre s dvojicom naoružanih muškaraca izbila je u utorak nakon podneva u Jerseyu, drugom najvećem gradu u New Jerseyu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među šestero mrtvih su tri civila, jedan policajac i oba napadača, pojasnile su vlasti.

Policija u Jerseyu kazala je inicijalno da motiv napadača nije poznat. Ali gradonačelnik Steven Fulop istaknuo je da je dvojici napadača meta očito bio židovski košer supermarket koji se nalazi kod obale rijeke Hudson, preko puta newyorškog Manhattana.

"Temeljeno na našoj inicijalnoj istrazi, sada vjerujemo da su napadači ciljali upravo lokaciju koju su napali", rekao je Fulop u tvitu.

"Zbog povećanog opreza zajednica bi mogla vidjeti dodatne policijske snage u narednim danima/tjednima", napisao je Fulop, dodajući da u ovom trenutku ne postoji nikakva naznaka neke buduće prijetnje.

Policijski detektiv ubijen je kod groblja gdje je pokušavao zaustaviti osumnjičene, koji su zatim pobjegli prema obližnjem supermarketu.

Policija navodi da su troje civila najvjerojatnije ubili napadači, koji su se dovezli do trgovine u ukradenom kamionetu i uzeli taoce. Kriza je trajala satima dok su se naoružani napadači odbijali predati. "Oni su se puna četiri sata brzo kretali, unutar i oko trgovine", rekao je Kelly.

Škole u New Jerseyju bile su privremeno zatvorene 

Lokalni mediji javili su da se pucnjava dogodila kod JC Kosher Supermarketa.

Sve škole u New Jerseyu bile su privremeno zatvorene.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio napisao je na Twitteru da je stavio policiju u stanje pojačane pripravnosti, iako ne postoji određena specifična prijetnja u gradu. Noćas je njujorška policija "raspoređena kako bi zaštitila ključne lokacije židovske zajednice. Sutra ćemo objaviti dodatne mjere", rekao je.

"Ovo na tragičan način potvrđuje da se razvijajući obrazac nasilnog antisemitizma sada pretvorio u krizu za našu naciju. I sada je ta prijetnja došla do praga New Yorka", naglasio je.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!