Ostani doma
Novosti / Crna kronika

ZATVOREN GRANIČNI PRIJELAZ

DOZNAJEMO Granica na Bregani nije zatvorena zbog bombe, nego zbog glazbene opreme!

DOZNAJEMO Granica na Bregani nije zatvorena zbog bombe, nego zbog glazbene opreme!
RTL

RTL od dobro upućenih izvora doznaje da se nije radilo o eksplozivnoj napravi već o glazbenoj opremi

Zbog policijskog postupanja na sat vremena bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera, a u tom vremenu promet se preusmjeravao na granični prijelaz Bregana Naselje.

Slovenski portal 24ur ranije je objavio da je granični prijelaz zatvoren jer je skener na granici tijekom inspekcije u kovčegu detektirao bombu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrdili su da je eksplozivna naprava pronađena u Flixbusu koji je iz Hrvatske ušao u Sloveniju. Zbog nje je pritvoren ruski državljanin. 

No, RTL od dobro upućenih izvora doznaje da se nije radilo o eksplozivnoj napravi već o glazbenoj opremi koja je imala žice za uštimavanje. Navodno se radi o opremi za klavir, a muškarac kojeg je privela slovenska policija je glazbenik. 

Autobus na granicu stigao u 8.25 sati

Slovenska policija je za RTL objasnila detalje akcije zbog koje je jutros zaustavljen promet na granici Bregana-Obrežje. 

"Slovenski policajci su reagirali odmah kada su primijetili sumnjivi predmet na granici Obrežje", stoji u odgovoru slovenske policije RTL-u. 

Autobus s 45 putnika u kojem je bio sumnjivi predmet na granicu je stigao u 8.30 sati. Granični policajac naredio je temeljiti pregled putnika koji je uključivao i rentgenski pregled prtljage. "Pri pregledu u jednom od putnih torbi primijećena je elektronska naprava koja je zbog svojih karakteristika i oblika pobudila sumnju da se radi o eksplozivnoj napravi. Novim pregledom rentgenske snimke potvrđena je sumnja da je predmet sumjiv", stoji u odgovoru slovenske policije. 

Zbog toga je uhićen 32-godišnjak, granični prijelaz je evakuiran, a zatvoren je i promet dijelom autoceste kroz Sloveniju. Slovenski policijski stručnjaci za eksplozive pregledali su predmet oko 11 sati i zaključili da nije opasan. 

Oko 11.25 sati iz pritvora su pustili 32-godišnjaka čiji je bio predmet te je otvoren granični prijelaz i autocesta kada je ustanovljeno da predmet nije opasan, odgovorili su RTL-u iz slovenske policije i dodali kako su postupanjem dokazali da su dobro pripremljeni i odgovorni u čuvanju Schengenske granice.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!