Ostani doma
Novosti / Crna kronika

POZNATO VIŠE DETALJA

Policija priznala da je Lučiću pripremila klopku, ali postoji problem: 'Žrtva je sama odlučila...'

Audiosnimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena

Policija je na konferenciji za medije ponudila više detalja o slučaju Leona Lučića, bivšeg inspektora i glumačke zvijezde serije Krim tim 2, koji je navodno pokušao ucjenom izvući novac od poduzetnika.

Na pitanje je li policija primila audiosnimku ucjene rečeno je da to ne mogu otkriti. Ali, policija je potvrdila da se provodi kriminalistička istraga o ucjeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nismo sudjelovali u operaciji, već je oštećena osoba sama otišla na mjesto događaja. Istina je da smo pripremali zajedničku akciju, ali oštećena osoba odlučila je reagirati ranije i samostalno", potvrdili su iz policije pa nastavili:

"Kriminalističko istraživanje je tajno, jedna osoba je na bolničkom liječenju. Ponavljamo, oštećena osoba je sama krenula u klopku, bez dogovora s policijom, a sve ostalo je tajno", rekli su iz policije.

Audiosnimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100.000 eura i prijetili njegovoj obitelji.

"Moraš mi samo reći auto kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bi ja veliki kreten", čuje se na audiosnimci.

"Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoći. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100.000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana", napisao je poduzetnik u SMS-u na što je dobio odgovor: "100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže, u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp". 

Poduzetnik je sve prijavio policiji prvog dana nakon čega je policija pratila pozive, poruke i sve informacije, no na primopredaji novca se, doznajemo, nisu pojavili pa je na mjestu događaja došlo do teškog fizičkog obračuna zbog čega su priveli i poduzetnika.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!