Ostani doma
Novosti / Crna kronika

SPREMAN ZA SLUČAJ

Odvjetnik Branko Šerić za RTL: 'Nisam se čuo s Filipom. Trebam dobiti dozvolu da ga posjetim'

Potvrdio je kako je do sada bio angažiran, ali sad je i njegov službeni odvjetnik

Slučaj trostrukog ubojstva prati reporterka RTL-a Nikolina Radić. Odvjetnik Filipa Zavadlava Branko Šerić potvrdio je kako će ga braniti.

"Sutra ću uložiti punomoć i tada ću moći dobiti uvid u spise. Do sada sam bio angažiran. Sutra ću ostvariti uvod u spis i kontaktirati kolegicu po službenoj dužnosti", objasnio je Šerić za RTL.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priznao je i da je u utorak došao u Split te da se nije uspio vidjeti s Filipom jer je jučer kasno navečer dovezen u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu.

"Nisam se vidio s njim, kasno je dovezen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj. Krenuo sam u Split da se uključim u rad na njegovoj obrani. Trebam dobiti i dozvolu da mu mogu doći u posjet. Nadam se da ću ga uspjeti vidjeti", kazao je odvjetnik.

Nije htio otkriti detalje o kontaktu s obitelji

Do sada nije imao kontakt s njime, a pojasnio je i što slijedi. 

"Protiv Filipa je određen jednomjesečni istražni zatvor, trebat će obaviti psihijatrijsko vještačenje te u kakvom je stanju bio tada, danas, ali i ubuduće. To bi moglo potrajati", kazao je Šerić. 

Priznao je i kako se čuo s nekim od obitelji, ali nije htio otkriti detalje. Ako se pokaže da nije u psihički dobrom stanju, Filipu će se suditi po Zakonu o oboljelima o duševnoj bolesti.

"Utvrđivat će se odgovornost, ali ne i krivnja. Bit će suđen prema Zakonu o oboljelima o duševnoj bolesti", rekao je odvjetnik.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!