Novosti / Crna kronika

BRAT NAPADNUT U AUTOBUSU

Odvjetnik trostrukog ubojice za RTL: 'Otac i brat nisu bili u stanju dati suvisao iskaz'

Šerić je za RTL potvrdio da će se vještačenje osumnjičenog provesti u Klinici za psihijatriju Vrapče

Na Županijskom sudu u Splitu prvi korak u postupku protiv trostrukog ubojice Filipa Zavadlava. Očekivalo se svjedočenje njegova oca i brata.

No, očito je napad na Stanislava koji se dogodio jučer u Splitu utjecao na njihovu mogućnost davanja iskaza pa je ročište odgođeno. Brat osumnjičenog u policiji je ispitan o napadu, a progovorio je i za RTL. 

"Teža mi je stvar što su izgubljena tri mlada života"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na splitski Županijski sud stigao je najprije otac osumnjičenog za trostruko ubojstvo, a nedugo nakon njega i brat. Tamnim naočalama skrivao je modrice dobivene u jučerašnjem napadu.

VEZANI ČLANCI

"Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri života mlada izgubljena", kazao je brat osumnjičenog Stanislav Zavladav

Stanislav Zavadlav dao iskaz na sudu

Pred sucem istrage ni otac ni brat nisu bili u stanju svjedočiti. "Oni su zbog jučerašnjeg događaja pod stresom. Ne mogu dati izjavu. Obvezali su se idući tjedan javiti državnom odvjetniku koji vodi istragu, kad budu spremni dati izjavu. Neće koristiti blagodat nesvjedočenja nego žele svjedočiti, ali danas nisu bili u stanju", kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac

"Nisu bili u stanju dati suvislo svjedočenje"

Odvjetnik Branko Šerić na saslušanju nije bio, no razgovarao je sa sucem, a otac i brat su tražili da sljedeći put bude prisutan i Šerić.  "Konačni zaključak nije da nisu bili spremni, nego da nisu u stanju dati jedno suvislo svjedočenje i suvisao iskaz. Ali su se izrazili i da žele koristiti blagodat, očigledno je da nisu povezali jedno s drugim i s razlogom je odgođeno", kazao je Šerić. 

Stanislav je napadnut u autobusu javnog prijevoza nakon čega je odbio policijsku pomoć. Danas je ipak stigao u policijsku postaju. Protiv nepoznatih osoba podignuta je prijava za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. 

"Mogu vam reći da su do sada poduzete sve razumne mjere zaštite. Ali činjenica je i da osoba nije surađivala s policijom. Mi ćemo i dalje nastaviti poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije i pronaći ćemo kvalitetno rješenje", kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić

Vještačenje će se provesti u Klinici za psihijatriju Vrapče

Osumnjičeni Filip i dalje je u zatvorskoj bolnici, odvjetnik ga planira posjetiti u ponedjeljak.

"Pa ćemo vidjeti kakav ću kontakt, odnosno kakvu kvalitetu kontakta ili uopće kontakt ostvariti s njim. Vjerujem da hoću i da je oporavljen u tolikoj mjeri da me može razumjeti što mu pričam", kazao je Šerić i dodao da je osumnjičeni ubojica "nešto bolje nego kada je zaprimljen". 

Šerić nam je potvrdio i da će se vještačenje osumnjičenog po nalogu splitskog Županijskog suda provesti u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!