Novosti / Crna kronika

SUSPENDIRAN ZBOG NASILJA

Novi detalji o pokušaju ucjene! Specijalac se rasplakao. Ostojić: 'Priča je puna rupa...'

Četiri sata u sjedištu krim policije trajalo je prepoznavanje specijalca

Uhićen je osumnjičeni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko i to zbog sumnje u pokušaj ucjene s bivšim policijskim inspektorom i nekadašnjom policijskom TV zvijezdom Leonom Lučićem.

Slučaj njihove propale ucjene na 100.000 eura zaprešićkog poduzetnika koji je sve prijavio policiji - dodatno se zapetljao. U priči koju je RTL prvi otkrio - sve više detalja izlazi u javnost. 

Rasplakao se pred policajcima?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četiri sata u sjedištu krim policije trajalo je prepoznavanje specijalca. Pred policijom se navodno i rasplakao. U međuvremenu, doznaje se sve više informacija. 

VEZANI ČLANCI

Uz bivšeg inspektora Leona Lučića, sada je to jasno, bio je i Andrija Vrhovac, pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, inače suspendiran zbog obiteljskog nasilja. 

Uz njih dvojicu bila je i još jedna osoba - navodno umirovljeni vojnik. Točnije, bivši pripadnik Bojne za specijalna djelovanja koji je pobjegao čim je počeo fizički obračun. Policija za njime još traga. 

A sve je počelo nakon snimke na kojoj se od zaprešićkog poduzetnika traži 100.000 eura. Slučaj je prijavljen policiji. A onda nastaje misterij zašto policija nije reagirala. Zaprešićki poduzetnik na mjesto primopredaje novca dovodi prijatelja - Marka Šintića, inače MMA borca koji nokautira Lučića.

Je li se sve moglo spriječiti?

Razriješen je i misterij zapovjednika zagrebačke interventne policije koji se na mjestu sukoba našao nakon incidenta i to zato što ga je žrtva pozvala u pomoć. 

Osnovno pitanje posljednjih dana - je li se sve ovo moglo spriječiti i je li bilo propusta u policijskom postupanju? "Poštovana, vezano uz Vaš upit obavještavamo da je istovremeno s kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU karlovačke, glavni ravnatelj policije na teren uputio i Stručni tim s ciljem provjere cjelokupnog postupanja policijskih službenika u tom slučaju. S poštovanjem", odgovorili su iz MUP-a

"Priča je puna rupa"

Od MUP-a je očitovanje zatražio i resorni saborski Odbor. "Ova priča je puna rupa i treba biti razjašnjena. Prije svega, kako pripadnik specijalne policije na poziv prijatelja može napustiti bazu, kao što je sam izjavio? To je situacija u kojoj imamo ozbiljne probleme, a on ipak odlazi", kazao je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost SDP-ovac Ranko Ostojić

Ostojiću nije jasno ni zašto se formira poseban tim uz Unutarnju kontrolu i ministra. "Tko je dopustio da netko izađe iz baze na dežurstvu, to je posao koji se može riješiti jako brzo. Bojim se da se policija boji otvarati tu Pandorinu kutiju da bi se potvrdila ona opća priča koja se, nažalost, potkrepljuje na ovaj način i ovakvim pristupom koji policija ima", kaže Ostojić. 

Je li u cijeloj priči bilo propusta - i tko će zbog svega toga odgovarati po vertikalnoj ili horizontalnoj liniji - čeka se policija.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!