Ostani doma
Novosti / Crna kronika

INCIDENT NA RIVI

EKSKLUZIVNO Odvjetnik ubojice napadnut u Splitu! Šerić za RTL: 'Dobacivali su mi da sam smeće...'

Odvjetnik Branko Šerić, napadnut u rodnom Splitu

Sedam je dana od trostrukog ubojstva koje je zgrozilo zemlju, a i dalje se ne stišavaju reakcije na taj tragični događaj. Gotovo svakodnevno izlaze nove informacije. Jednu vam takvu danas ekskluzivno donosimo. Odvjetnik Filipa Zavadlava,  Branko Šerić, napadnut je u rodnom Splitu!

Večer prije napadnut je brat njegova klijenta, sutradan on. Iako je Šerić bio žrtva samo verbalnog napada, situacija, kaže, nije bila nimalo ugodna. 

"Krupni čovjek mi je prišao s leđa prilično grubo"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prolazio sam dijelom Rive prema Svetome Frani. Jedna skupina mladića mi je dobacivala. Jedan krupni čovjek mi je prišao s leđa prilično grubo. To je moj, jer idem kod tog brice, čovjek je posvjedočio i ako treba posvjedočit će, ali meni to ne treba ovaj čas", kazao je Branko Šerić za RTL. 

VEZANI ČLANCI

Na pitanje što su mu govorili, otkriva: "Da sam smeće, da kako mogu braniti ubojicu, da je pobio nevine dečke, da će me onemogućiti u tome".

Sve se događalo u neposrednoj blizini, gotovo na ulazu u kvart u kojem su se ubojstva dogodila. Malo dalje, brojne su mu nepoznate žene, kaže Šerić, pružale ruku. Pretpostavlja da je riječ o majkama koje se boje za svoju djecu.

"Ako osjetim mogućnost ugroze za sebe ja ću zatražiti, prije nego što krenem, u Splitu zaštitu od policije. A time hoću reći da se jedino od policije može zatražiti zaštita, a ne da se zaštita ili obrana poduzima na svoju ruku", kaže Šerić. 

Prosvjed najavljen za četvrtak

Policija je, rekao je ministar Božinović u subotu u Splitu, u slučaju trostrukog ubojstva učinila sve kako je trebalo i počinitelja pronašla za samo tri sata. Jače mjere borbe protiv droge u tom dalmatinskog gradu danas je najavio i premijer Plenković te se osvrnuo i na protestne pokrete. 

"Oni kanaliziraju poruke jednog dijela naših sugrađana koji se osjećaju isključeni, kod kojih tinja nezadovoljstvo, koji ne vide korist od ovih brojeva, reformi, konkretnih stvari koje radimo. Koji se osjećaju isključeni iz europskog konteksta u potpunosti. Koji donose odluke i na nekim negativnim pojavnostima i na lokalnim razinama", kazao je premijer Plenković. 

Prosvjed u Splitu najavljen je za četvrtak. Odvjetnik Šerić će, kaže, svog klijenta, unatoč pritiscima, nastaviti braniti. U ponedjeljak će se s njim susresti u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!