Novosti / Crna kronika

oglasila se i policija

Otkriveni novi detalji pokušaja iznude u kojoj su sudjelovali bivši inspektor i specijalac iz Lučkog

Otkriveni novi detalji pokušaja iznude u kojoj su sudjelovali bivši inspektor i specijalac iz Lučkog
vijesti.hr

Protiv pripadnika ATJ-a Lučko će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti

O slučaju pokušaja iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) u kojoj su sudjelovali bivši policajac i zvijezda serije "Krim tim 2" Leon Lučić (48) te pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko A. V. (35), a što je prvi otkrio RTL u nedjelju se oglasila karlovačka Policijska uprava, koja otkriva da su Lučić i specijalac sada i službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

"U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju", navode u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novačani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen.

Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije", objavili su iz PU karlovačke.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!