Novosti / Crna kronika

PRVI PUT

Šerić razgovarao s trostrukim ubojicom: 'Prepoznao me je, ali on uopće nije svjestan ničega'

Odvjetnik je kazao kako bi uskoro trebalo biti vještačenje u Klinici za psihijatriju Vrapče

Filip Zavadlav (25) koji je osumničen da je ubio trojicu muškaraca u Splitu, pod jakom policijskom pratnjom je prije tjedan dana iz Splita dovezen u Zagreb gdje je smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS).

Njegov odvjetnik Branko Šerić je danas prvi put razgovarao s njim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekao mi je kako se zove i ja sam se njemu predstavio. Nisam mogao jednu normalnu komunikaciju ostvariti, kao da nije svjestan što se dogodilo", kazao je Šerić.

"On gotovo ničega nije svjestan. Prepoznao me je i znao je tko sam, ali nije bio svjestan onoga što sam mu pričao. Kazao sam mu i za prosvjed podrške koji se sprema u Splitu, ali ni to nije doživio. Čak nije reagirao ni kada sam ga pitao zna li što je učinio", pojasnio je odvjetnik Šerić nakon razgovora sa svojim branjenikom.

Istaknuo je kako će Zavadlav najvjerojatnije uskoro na psihijatrijsko vještačenje u Kiniku za psihijatriju Vrapče gdje će se vještačiti njegovo psihičko stanje.

Prema riječima odvjetnika Šerića, njegov klijent nije izrazio želju da bi vidio oca i brata.

"Očekujem, a to sam mu i rekao, da će mu istražni zatvor najvjerojatnije biti produljen", kazao je odvjetnik koji je sa svojim branjenikom proveo nešto manje od sat vremena.

Na upit novinara hoće li i on prisustvovati prosvjedu, odvjetnik je govorio da neće "jer ne želi politiku uplitati u slučaj".

Nije želio komentirati niti napad koji je nedavno doživio u Splitu, a o čemu je RTL prvi izvijestio, ali doznajemo da policija provodi izvide kako bi se utvrdilo tko je poznatog odvjetnika verbalno napao.

Naime, grupa mladića ga je na Rivi napala govoreći mu da je "smeće, kako može braniti ubojicu, da je pobio nevine dečke, da će ga onemogućiti u tome".

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!