Novosti / Crna kronika

Opkolili je i maltretirali

Skandalozno! Kujundžić se želi ograditi od incidenta s novinarkom: 'Možda su posumnjali da provaljuje'

Skandalozno! Kujundžić se želi ograditi od incidenta s novinarkom: 'Možda su posumnjali da provaljuje'
Luka Stanzl/PIXSELL

Ljude koji su napali novinarku 'prebacio' je susjedu. Tvrdi da su njegovi radnici i misli da treba utvrditi istinitost njezinih tvrdnji

Povodom incidenta koji se dogodio u Imotskom kada je napadnuta novinarka Slobodne Dalmacije dok je snimala kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića, oglasio se i sam ministar, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na napise u medijima o  incidentu koji se dogodio pored moje  kuće u rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, molim da se javnost izvijesti kako su radnici koji su radili kod susjeda napravili incident s novinarkom Slobodne Dalmacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako je sve što se navodi točno, najstrože osuđujem takve postupke i ovim putem pohvaljujem  policiju u Imotskom koja je primjereno reagirala. Naglašavam  kako ipak  treba pričekati  službeno izvješće policije. Ne opravdavajući radnike, napominjem da mi je u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala.

Navode novinarke da su mene spomenuti radnici kontaktirali telefonski niječem, što se uostalom lako može i provjeriti po zabilježenim telefonskim pozivima.  U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade i nisam ni s kim razgovarao.

S poštovanjem,

Prof.dr.sc. Milan Kujundžić"

Zanimljivo je kako se ministar ogradio od ljudi koji su očito spremni na sve kako bi njega zaštitili te ih 'prepustio' susjedu, a zanimljivo je i kako unatoč snimkama koje postoje on dovodi u pitanje istinitost cijelog slučaja.

Osim toga, "naglašava kako ipak  treba pričekati službeno izvješće policije", a službeno izvješće je policija poslala i objavljeno je u svim medijima.

 A u izvješću, između ostalog se vrlo jasno navodi da su "policijski službenici po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari."

Da je samo naslove pročitao po medijima, jasno bi iščitao da su - UHIĆENI!

Skandalozno je što, iako ih je proglasio "susjedovim radnicima" (pa bi možda susjed trebao odgovarati zbog toga op.a.), ministar za njih traži opravdanje u činjenici da "su mu tri puta provalili u kuću, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala" iako je iz snimki itekako vidljivo što se događalo.

Skandalozno je i to, što iako je 'lopticu prebacio na susjeda i njegove radnike', u niti jednoj rečenici nije izrazio žaljenje zbog toga što se dogodilo, a kamoli se ispričao.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!