Ostani doma
Novosti / Crna kronika

OSLOBOĐEN NA SUDU

Glavni ravnatelj policije komentirao slučaj 'Ćelić': Je li Milina znao da je bio na tajnom zadatku?

Bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić oslobođen je krivnje zbog prebrze vožnje pod obrazloženjem da je bio - na tajnom zadatku

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je u ponedjeljak slučaj bivšega zamjenika Josipa Ćelića koji je snimljen u prebrzoj vožnji, a snimku je objavio RTL, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu pod obrazloženjem "da je bio na tajnom zadatku". 

"Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali", rekao je Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

"Svi suradnici imaju svoje zadaće"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na tvrdnju novinara da Ćelić kaže da je znao, kazao je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti. "Rekao sam sve što mogu komunicirati", rekao je na ponovljeno pitanje je li ili nije znao da je bio na tajnom zadatku. Na pitanje koliko je uobičajeno da zamjernik ravnatelja policije ide na tajni zadatak na teren, Milina je kazao: "Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće". 

VEZANI ČLANCI

Ćelić je u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je potkraj listopada kada je snimku njegove vožnje ekskluzivno objavio RTL.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi. Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić pitala je Milinu zašto se policija nije žalila na odluku o oslobađajućoj presudi, je li im stigla presuda protiv Ćelića i zanima li ga kao ravnatelja kamo je išao njegov zamjenik? Zatim, je li bio na tajnom zadatku te hoće li sada istraživati je li netko možda krivotvorio dokument i dostavio ga sudu? Milina je samo kazao da sudsku odluku neće komentirati. 

"Policajci imaju mogućnost na tajnim zadacima voziti privatni auto"

"Policija je podnijela prekršajni nalog. Neću komentirati sudsku odluku", kazao je Milina.

Na ponovljeno pitanje je li bilo tajnog zadatka ili nije, Milina ponovno nije želio jasno odgovoriti. "Sve što sam mogao iskomunicirati sam vam iskomunicirao. Ne mogu ništa dalje komentirati", zaključio je Milina.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!