Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Uhićeni vlasnici

Otkriven uzrok: Požar je izazvala pokvarena grijalica, a nesretni štićenici doma strave su se ugušili

Otkriven uzrok: Požar je izazvala pokvarena grijalica, a nesretni štićenici doma strave su se ugušili
Igor Kralj/PIXSELL

Tragediju je izazvao kvar koji je uzrokovao zapaljenje grijalice

Dvije osobe, 48-godišnjakinja i 51-godišnjak, sumnjiče se za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, u utorak ujutro uhićeni su vlasnici doma za starije i nemoćne ''Zelena oaza'' u Andraševcu u kojem je ovog siječnja u požaru izgorjelo šestero štićenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odvjetnik vlasnice, Igor Cišper je nakon završetka ispitivanja u policiji rekao da njegova braniteljica nije iznosila obranu.

Po dovršetku ispitivanja u policiji, supružnici su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a tijekom poslijepodneva bi trebali biti ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu.

Osim toga, otkriven je i uzrok koji je doveo do ove nezapamćene tragedije, a krivac je kvar koji je uzrokovao zapaljenje grijalice. Nesretni štićenici su se ugušili ugljičnim monoksidom.

Podsjetimo, pored doma u Andraševcu se u dvorištu nalazio drveni objekt, u kojem su bili smješteni i štićenici doma. Ondje je došlo do požara, a objekt je izgorio do neprepoznatljivosti.

Dom za starije i nemoćne Zelena oaza udaljen je svega trideset kilometara od Zagreba, a petnaest od Marije Bistrice. Pružao je smještaj za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe, a kapacitet doma je 20 osoba.

U međuvremenu, prijave protiv vlasnika doma podnio je i Državni inspektorat.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!