Novosti / Crna kronika

UNIŠTIO 22 VOZILA

Piroman iz Zagreba već je imao problema sa zakonom; Očajni otac: 'Htjeli smo mu pomoći, ali odbija'

Piroman iz Zagreba već je imao problema sa zakonom; Očajni otac: 'Htjeli smo mu pomoći, ali odbija'
PUZ

Policiji je u ruke 'pao' sin (27) ugledne zagrebačke stomatologinje

Nakon što su objavili policiju nepoznatog muškarca na biciklu, policiji nije dugo trebalo da uhvati serijskog piromana koji je u studenome prošle godine na četiri lokacije u Zagrebu zapalio 11 auta koristeći kocke za potpalu.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policiji je u ruke 'pao' sin (27) ugledne zagrebačke stomatologinje, kojeg su kriminalisti uspjeli povezati s još jednim požarom iz studenoga 2018., kada je na parkiralištu na Maksimiru u jednoj noći izgorjelo također 11 auta u dva reda. Ukupna šteta je milijunska.

Problemi sa psihom i drogom

Motiv ovog sumanutog čina ostaje nepoznat  jer počinitelj nije poznavao niti jednog od vlasnika vozila.

''Policija je već u srijedu ujutro bila pred njegovom kućom. On im je odbijao otvoriti vrata pa su čekali njegovu mamu da se vrati s posla i otvori im. Uhitili su ga i odveli. Nažalost, on je crna ovca u obitelji. Osim problema sa psihom, ozbiljno petlja i s drogom'', ispričao je za Jutarnji list susjed uhićenog mladića.

Odbija pomoć

Mladićev otac kaže kako je na televiziji gledao vijest o požarima, ali da mu ni na kraj pameti nije bilo da je počinitelj član njegove obitelji. Priznaje da je mladić zapao u probleme i da odbija pomoć.

''Ovisnik je o drogi, liječio se u bolnici, pokušavali smo ga poslati u komunu, ali za to ne želi ni čuti. Nedavno je na Općinskom sudu u Zagrebu osuđen na rad za opće dobro zbog nekih provala u aute, a prije dvije godine u Šibeniku je krao u nekom kampu i za to suđenje čeka'', rekao je otac osumnjičenog.

Često se iskaljivao na majci, završio i na sudu

Dan nakon serijskih požara, 15. studenoga 2019. godine, iskalio se na vlastitoj majci vrijeđajući je pogrdnim riječima i lupao po prozoru njezina stana u prizemlju kuće.

Zbog psihičkog nasilja nad majkom bio je uhićen, a prekršajni sudac mu je izrekao 3300 kuna kazne. Naime, krajem 2017. je završio u sudnici zbog prijave za obiteljsko nasilje nakon što je mamu vrijeđao te gađao jastukom i pepeljarom. 

''Dešavalo se i prije. Želio je novi auto kako bi vozio Uber. No, nemam povjerenja u njega jer je već dva auta uništio. Prvo sam mislila da manipulira svojim zdravstvenim stanjem jer je govorio da ga prate bolničari, a znao je reći i da mu je netko ubrizgao injekciju prilikom vađenja krvi pa da je dobio HIV'', prisjetila se njegova mama.

Angažirana vještakinja je tom prilikom utvrdila da je u vrijeme gađanja mame pepeljarom imao akutni psihotični poremećaj i da je bio neubrojiv, piše Jutarnji list.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!