Novosti / Crna kronika

među njima 5 djece

Čuli su zapomaganje s gumenjaka: Dubrovački policajci spasili 36 migranata, petero završilo u bolnici

Čuli su zapomaganje s gumenjaka: Dubrovački policajci spasili 36 migranata, petero završilo u bolnici
PU dubrovačko-neretvanska

Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora u trenutku pronalaska bila je samo 2 °C

Tijekom obavljanja nadzora morske granice EU s Turskom u sklopu Frontexove misije Poseidon, u ponedjeljak četvorica policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik spasili su 36 migranata.

Naime, na potezu od Evros Delta do mjesta Makri u Egejskom moru, uočen je gumenjak s većim brojem osoba iz kojeg se čulo zapomaganje. Policajci su odmah pritekli u pomoć te su u gumenjaku zatekli 36 stranih državljana koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Među osobama je bilo petero djece, 11 žena i 20 muškaraca.
 
Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora u trenutku pronalaka bila je samo 2 °C te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni.
 
Osobe su prekrcane u policijsko plovilo gdje su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termo folijama, nakon čega su prevezeni u luku Alexandropolis gdje ih je dočekala i zbrinula hitna medicinska pomoć.
 
Od ukupno 36 migranata njih pet je hospitalizirano, dok su ostali, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u prihvatnom centru gdje slijedi daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!