Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Zbog kazne za lokal

Izrešetali kuću: Ostavili osmrtnicu 'preminula zbog dugovanja u 38. godini' i umalo joj ubili kćer

Izrešetali kuću: Ostavili osmrtnicu 'preminula zbog dugovanja u 38. godini' i umalo joj ubili kćer
Ivica Galovic/PIXSELL

Pucali su joj u kuću. Dva metka su probila staklo prozora na sobi u kojoj je bila 10-godišnjakinja


U Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika protiv troje hrvatskih državljana u dobi od 37, 34 i 40 godina.

Postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo protiv imovine iznudom u pokušaju i kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, prvoosumnjičeni je 37-godišnjak koji je bio nezadovoljan što ga je carinska uprava kaznila za prekršaj u njegovom ugostiteljskom objektu novčanom kaznom u iznosu od 56 tisuća kuna. Smatrao je da kaznu treba platiti oštećenica koja je radila kao konobarica.

U cilju da silom naplate novac, 37-godišnjak je rekao 34-godišnjaku i 40-godišnjakinji na koji način, gdje i kada da uplaše nesretnu ženu.

Osnovano se sumnja da su 17. listopada 2019. pred kućom oštećenice ostavili upaljen lampion, a 22. listopada 2019. u poštanski sandučić oštećenice ubacili osmrtnicu s napisanim njenim imenom i tekstom "preminula zbog dugovanja u 38. godini".

Potom su 25. listopada 2019. na prozoru kuće ostavili upaljeni lampion za koji je bila zataknuta pvc dječja igračka u obliku ručne bombe te su se drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenica 1. studenog 2019. oko 1.10 sati dovezli automobilom do kuće oštećenice.

Trećeosumnjičenica je upravljala vozilom, a drugoosumnjičenik je tijekom vožnje ispalio više hitaca iz pištolja. Jedan je metak probio roletu i staklo na spavaćoj sobi oštećenice, a dva metka staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj je bila 10-godišnjakinja.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 17. siječnja 2020. podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočiniteljicu te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Međutim, rješenjem je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja oštećenici, zabranu približavanja trećeosumnjičenici, na udaljenost ne manju od sto metara, te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s oštećenicom i trećeosumnjičenicom.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja sa provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!