Novosti / Crna kronika

Na šljunčari

Pronađeni dijelovi ljudskog kostura kod Koprivnice: 'Nije bilo kraja iznenađenju kad ju je vidio...'

Pronađeni dijelovi ljudskog kostura kod Koprivnice: 'Nije bilo kraja iznenađenju kad ju je vidio...'
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Naknadnim je pregledom nađena i ljudska bedrena kost

Radnici šljunčare Jegeniš nedaleko od Koprivnice nemalo su se iznenadili kod su na deponiju šljunka, prilikom redovitog obilaska pogona za eksploataciju, pronašli ljudsku lubanju. 

Odmah su obavijestili i policiju. Ljudska lubannja prošla je i iskop plovnim bagerom, prijenos materijala po transportnoj traci, ali i kretanje radnih strojeva i utovar šljunka za daljni transport. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kolega je obilazio postrojenje i vidio da se na mjestu gdje se šljunak deponira nalazi nešto neobično. Kad se približio, njegovu iznenađenju nije bilo kraja. Odmah je alarmirao svoje nadređene koji su tada o tome obavijestili policiju", rekao je radnik šljunčare Jegeniš za Podravski.hr

Naknadnim je pregledom nađena i ljudska bedrena kost. Utvrđivanje identiteta još traje, a u sve se uključio i DORH

Ovo nije prvi put da je pronađen dio ljudskog kostura

"U srijedu, 4. ožujka, na dijelu eksploatacijskog polja na jezeru Jegeniš prilikom iskopa šljunka plovnim bagerom na dubini između 10 i 15 metara izvađena je ljudska lubanja i bedrena kost. Na mjestu događaja obavljene su očevidne radnje te se daljnje kriminalističko istraživanje provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu", priopćili su iz PU koprivničko-križevačke

Posebnost je ove šljunčare to da je pronađen velik broj pronađenog oružja iz određenih povijesnih razdoblja.

"Tako se primjerice brojna koplja s kratkim usadnikom i dugim uskim listom te naglašenim središnjim rebrom pripisuju razdoblju mlađeg željeznog doba i keltskom plemenu Skordiska", rekao je Robert Čimin, sadašnji ravnatelj koprivničkog muzeja. 

Ovo nije prvi put da je pronađen dio ljudskog kostura.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!