Novosti / Crna kronika

Podignuta optužnica

Manijak iz Varaždina: Dugo je zlostavljao, a potom pokušao i ubiti svoju ženu i tri kćeri

Manijak iz Varaždina: Dugo je zlostavljao, a potom pokušao i ubiti svoju ženu i tri kćeri
shutterstock

Uslijed okrivljenikova napada žena i kćeri su zadobile više tjelesnih ozljeda

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 52-godišnjaka zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, kaznenog djela nasilja u obitelji i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Okrivljenog 52-godišnjaka tereti se da je 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, prišao joj u hodniku s leđa i pokušao je usmrtiti no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga je 52-godišnjak pobjegao iz kuće i skrivao se do tri dana. Potom se vratio u kuću, a tereti ga se da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri.

Uslijed okrivljenikova napada oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.

Okrivljeni 52-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji, izvijestio je DORH.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!