Novosti / Crna kronika

Lažna dokumentacija

Šteta oko 7 miijuna kuna: Bankarica 'sređivala' kredite, a znala je da neće biti otplaćeni

Šteta oko 7 miijuna kuna: Bankarica 'sređivala' kredite, a znala je da neće biti otplaćeni
PIXSELL

Sve je činila po prethodnom nagovoru i poticanju muškarca koji je pronalazio osobe kao klijente i upućivao ih u banku

Postupajući po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, Služba gospodarskog kriminaliteta ove PU dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom, 38-godišnjakom i 45-godišnjakom zbog većeg broja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjakinja u svojstvu bankovne službenice u vremenskom razdoblju od 01.ožujka do 01.rujna 2019.godine prilikom obrade i odobravanja kreditnih zahtjeva prekršila zakonsku proceduru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koristila je manjkavu dokumentaciju za koju je znala da je krivotvorena, te lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dovela u zabludu odgovorne osobe poslovnice tako da odobre i plasiraju značajna novčana sredstva za veći broj tražitelja kredita koji nisu imali namjeru vraćati kredite, pripćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Sve je činila po prethodnom nagovoru i poticanju 38-godišnjaka koji je pronalazio osobe kao klijente i upućivao ih u banku, pribavljajući im krivotvorenu poslovnu dokumentaciju od 45-godišnjaka.

Materijalna štete procjenjuje se na oko 7 milijuna kuna. 

 

Posebno izvješće proslijeđeno je redovitim putem nadležnom ŽDO-u Split.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!