Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Ograničenja zbog pandemije

Na Bačvicama privedene dvije žene i muškarac: 'Uhvatio me za ruku i potezao prema autu'

Na Bačvicama privedene dvije žene i muškarac: 'Uhvatio me za ruku i potezao prema autu'
Pixsell/Ivo Čagalj

Policija je privela troje ljudi zbog narušavanju javnog reda i mira

Zbog narušavanja javnog reda i mira privedene su dvije ženske i jedna muška osoba iz skupine koja se u nedjelju prijepodne, suprotno strogom ograničenju socijalnih kontakata uslijed epidemije, okupila na splitskim Bačvicama te su pozivali i druge građane da ne pridržavaju tu mjeru.

Iz splitske policije su izvijestili da su oko 11.35 sati, tijekom nadzora provedbe odluke o strogom ograničenju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, zatekli veći broj građana koji se okupio na Bačvicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvije ženske osobe iz te skupine odbijale su upute i zapovjedi policije da se razdvoje i maknu s otvorenog prostora, te su galamom i druge građane pozivale da se ne pridržavaju uputa policije. Privedene Splićanke, Branka Karninčić i Silvana Uzinić tvrde drugačije.

''Uhapsili su nas. Taman smo bile kraj hotel Park i tu su nas legitimirali. Na ulici, nas dvije smo šetale dva metra udaljene jedna od druge. Oni nas zaustavili, mi s njima odmah upale u priču, oni su nešto urlali na nas", ispričala je Karninčić portalu Index.

"Ja sam rekla 'okej, ovdje se možemo šetat, slikat ću mjesto događaja da mogu dokazati', jer prije toga su nam uzeli osobne i rekli da će nas kaznit s osam tisuća kuna. I onda kad sam slikala, uhvatio me za ruku, počeo potezat prema autu, rekao 'idete sad s nama u postaju'. Onda se neki čovjek javio tamo, pa su njega bacili na pod, onda su njegova žena i djeca počeli plakati i urlati, jer su bili tu na dječjem igralištu, potom se napravio totalni kaos. U međuvremenu me jedan policajac natjerao da izbrišem fotke, ja sam ih izbrisala. Rekao je da možemo ići, ali drugi je rekao 'ne, idemo u policiju'", rekla je uzrujana Karninčić.

"Samo su se smijali i bili nabrijani"

"Odveli su nas u postaju, zaplijenili mobitele, napisali da je to kršenje javnog reda i mira i da smo pozivali druge građane na neposluh. Ja to nisam htjela potpisati, pa mi je dao neki papir da napišem svoje viđenje događaja jer je na meni primijenjena sila. Pitala sam ga mogu li vidjeti što je on napisao, rekao je da ne mogu. Stajao je kraj mene cijelo vrijeme. Napisala sam svoju verziju događaja. Stalno sam pitala zašto sam uhapšena. Zašto? Odgovor je bio 'to će vam sve na sudu objasnit članak 13.' Pitala sam hoću li dobiti ikakav zapisnik u kojem ću vidjet šta sam u tom članku 13 prekršila. Odgovor je bio 'to će vam sve na sudu objasniti'. Nisi mogla s njima pričat, samo su se smijali i bili onako nabrijani. Na kraju su nam dali nešto da potpišemo. Ja nisam htjela, a Silva je potpisala, jer na njoj nije primijenjena sila, pa nije morala pisat svoju verziju događaja", kazala je naša sugovornica.

Rekla je i da zbog mjera predostrožnosti od zaraze nije htjela ući u policijski automobil, ali joj je policajac odgovorio da je ono dezinficirano "prije pet minuta". U međuvremenu su obje puštene iz policijske postaje.

U tom narušavanju javnog reda i mira pridružio im se i jedan muškarac, pa ih je svo troje policija privela i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. 

Iz splitske policije ponovno apeliraju na građane da se s ciljem sprječavanja širenja zaraze pridržavaju uputa i odluka Stožera civilne zaštite.

Reci što misliš!