Ostani doma
Novosti / Crna kronika

višestruki recidivist

Odmah u zatvor: Mrtav pijan bez vozačke i prometne bježao policiji u Međimurju, nije mu prvi put

Odmah u zatvor: Mrtav pijan bez vozačke i prometne bježao policiji u Međimurju, nije mu prvi put
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu

Djeladnici prometne policije Čakovec na kontrolnom punktu kod mosta na rijeci Dravi nedaleko Gornjeg Kuršanca, zaustavili su u petak u 13,50 sati, Daewoo Lanos.

Od vozača i dvojice suputnika zatražili su na uvid propusnice te osobne dokumente, nakon čega je vozač nastavio vožnju u smjeru Gornjeg Kuršanca. Za odbjeglim vozačem policijski službenici krenuli su u potjeru. Tijekom potjere vozač Lanosa odbijao je zaustaviti vozilo na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila. Nakon kraće potjere vozač je ipak zaustavio automobil nedaleko Kuršanca, propćila je Policijska uprava međimurska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom policijskog postupanja vozač se ponovno oglušio na izrečene naredbe i upozorenja te se pokušao udaljiti s mjesta zaustavljanja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan.

Provjerom osobnih dokumenata utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja općine Petrijanec, upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,07 promila.

Ujedno, provjerom dokumentacije Daewoo Lanosa utvrđeno je kako je prometna dozvola istekla krajem siječnja ove godine.

Vozač, višestruki recidivist u počinjenju istovrsnih prometnih prekršaja, je uhićen te priveden u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjena više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu te je dežurna sutkinja prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje najduže do 15 dana.

Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!