Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Gasio ga kanader

Buknuo treći požar na Viru u 10 dana: 'Upozoravali smo, ali netko se očito igrao vatrom'

Buknuo treći požar na Viru u 10 dana: 'Upozoravali smo, ali netko se očito igrao vatrom'
PIXSELL/Ilustracij/Tomislav Čepić

Požar je pod kontrolom, to nam je potvrdio zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić

Iako kanader koji je došao u pomoć vatrogascima na terenu još leti, požar koji je na otoku Viru buknuo oko 13.30 nakon trosatnog gašenja stavljen je pod kontrolu. Ovu vijest prenio nam je vatrogasni zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić.

"Mi se trenutno nalazimo na rubovima zgarišta za svaki slučaj, ali je požar na sreću pod kontrolom. Kanader ga je uspio ugasiti jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer. Sada je stao", rekao je zapovjednik Čepić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treći požar na otoku Viru u samo desetak dana buknuo je u predjelu iznad groblja, stotinjak metara s lijeve strane ceste prema Lozicama pa su nakon promptne intervencije pripadnika virskog DVD-a došli u pomoć ninski, privlački i zadarski vatrogasci, a onda i kanader.

"Gorjelo je na većem dijelu terena od Grba do vodospreme, a to je minimalno 800x800 metara. Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom", rekao je zapovjednik Čepić.

Tako je današnji požar treći je u nizu: prvo je gorjelo kod Barbenjaka, potom iznad uvale Svrdljača, a sada u blizini virskog groblja. Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se i dalje nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi.  

Reci što misliš!