Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Nastavak suđenja

FOTO Optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju: Na sudu fotografije zamrzivača i s patologije

FOTO Optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju: Na sudu fotografije zamrzivača i s patologije
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Branitelj optužene Smiljane Srnec iznosi nove dokazne prijedloge

11:07 Kako su psihijatar i psiholog dali uvjetna mišljenja dok optužena ne iznese svoju obranu, što je i učinila, sud će zatražiti dopunsko psihijatrijsko-psihološko vještačenje. Ispitat će se ipak neki svjedoci. Suđenje će se nastaviti 24. lipnja, rekao je sudac. Ročište je završeno.

10:34 Smiljana Srnec iznosi obranu. Teško govori, uzela si je malo predaha.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ne razumijem zašto su ispitani svjedoci koji su nas malo ili nikako poznavali'', rekla je.

'Ne zna zašto je, kazala je, ujna na svjedočenju lagala, a često je dolazila k njima. Odnosi s ujnom i njezinom obitelji su bili poremećeni, posebno s majčine strane. Trebalo je provjeriti prošlost nekih ispitanih svjedoka, i kako danas žive, tvrdi da je među njima bilo osoba s dosjeima, pijancima, nasilnicima i kriminalcima, koji ne mogu biti vjerodostojni svjedoci, piše Večernji list.

''Odbili ste svjedoke koji su mogli nepristrano svjedočiti'', dodala je. 

10:29 ''Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru!'', rekla je. Nedostaje joj, bile su u dobrim odnosima, pomagale su si.

''Voljela sam je i uvijek ću je voljeti'', rekla je kroz suze.

10:18 Na jednoj se fotografiji vidi škrinja u hodniku pokraj stubišta. Prikazane su i fotografije soba u kući u Novoj ulici u Palovcu, snimljene tijekom očevida u veljači prošle godine. Na jednoj se fotografiji vidi škrinja s podignutim poklopcem. Na njoj je kao godina proizvodnje navedena 1987., a proizvođač je tvrtka Rade Končar. Obrana je inzistirala da se prati vremenski tijek kad je koja fotografija snimljena.

10:03 Službene zabilješke nastale u postupku pronalaska nestale Jasmine neće se izdvojiti iz spisa, ali se neće ni čitati, kako je to obrana predložila. Branitelj je predložio i da se javno pregledaju fotografije s očevida u kući u Palovcu s vremenom nastanka, a preostale fotografije na kojem se vidi tijelo Jasmine Dominić na odjelu patologije, neće biti javno vidljive. U tijeku je pregledavanje fotografija, javlja Večernji list.

9:56 Suđenje je nakon pauze nastavljeno. Sudac Tomislav Brđanović odbio je kao nevažne nove dokaze obrane i ispitivanje tri svjedoka. 

9:33 Rasprava je nakratko prekinuta kako bi sudsko vijeće odlučilo o dokaznim materijalima koje je predočio Smiljanin odvjetnik. Smiljana je nekoliko puta odmaknula masku s lica, kao da ima problema s disanjem.

9:20 Branitelj optužene Smiljane Srnec iznosi nove dokazne prijedloge, a vezani su za traženje da se izdvoje neki dokazni prijedlozi, te je ostao kod prijedloga da se ispita još troje svjedoka.

Smiljana Srnec vidno je uznemirena u sudnici, na rukama ima prozirne rukavice i masku na licu, a dvije pravosudne policajke i pravosudni policajac koji sjedi iza njih također imaju maske na licu, kao i članovi sudskog vijeća, te odvjetnik Krešimir Golubić, piše Jutarnji list.

U sudnici je Tomislav Brđanović, predsjednik sudskog vijeća, a zastupnica optužbe, Irma Bagarić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika ima masku s vizirom.

Srnec bi danas trebala iznijeti svoju obranu.

Smiljana Srnec je nakon gotovo pet mjeseci opet sjela na optuženičku klupu Županijskog suda u Varaždinu.

Vezana vijest

Suđenje Smiljani Srnec

Sudi joj se zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) čije je tijelo bilo 19 godina u zamrzivaču. Optužnica Smiljanu tereti da je u ljeto 2000. godine ubila Jasminu s nekoliko udaraca tupotvrdima predmetom, koji u istrazi nije pronađen, a zatim je njezino tijelo stavila u zamrzivač.

Suđenje pod maskama: Smiljana je optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju

Smiljanu, koja se na početku suđenja izjasnila da nije kriva, doveli su iz varaždinskog zatvora gdje se nalazi od uhićenja u veljači prošle godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!