Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Slučaj 'škrinja'

FOTO Smiljana iznosi obranu! U suzama i teško diše: 'Nisam kriva! Ne želim biti žrtva zbog nečije zloće'

FOTO Smiljana iznosi obranu! U suzama i teško diše: 'Nisam kriva! Ne želim biti žrtva zbog nečije zloće'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Srnec je odlučila sama iznijeti svoju obranu na suđenju u kojem je optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju

Smiljana Srnec optužena da je ubila sestru i njezino tijelo 19 godina skrivala u zamrzivaču, na Županijskom sudu u Varaždinu iznosi obranu.

Teško govori, a uzima i predah.

Suđenje pod maskama: Smiljana je optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru! - rekla je. Nedostaje joj, bile su u dobrim odnosima, pomagale su si.

''Voljela sam je i uvijek ću je voljeti'', rekla je kroz suze, piše Večenji list.

''Ne razumijem zašto su ispitani svjedoci koji su nas malo ili nikako poznavali'', rekla je.

Ne zna zašto je, kazala je, ujna na svjedočenju lagala, a često je dolazila k njima. Odnosi s ujnom i njezinom obitelji su bili poremećeni, posebno s majčine strane. Trebalo je provjeriti prošlost nekih ispitanih svjedoka, i kako danas žive, tvrdi da je među njima bilo osoba s dosjeima, pijancima, nasilnicima i kriminalcima, koji ne mogu biti vjerodostojni svjedoci.

Vezana vijest

smiljana srnec

''Odbili ste svjedoke koji su mogli nepristrano svjedočiti'' dodala je. 

Požalila se na postupanje policije. Tvrdi da su je pokušavali okrenuti protiv supruga Ivana Srneca rekavši da je imao neke veze s njezinom sestrom.

Opovrgava da nije pristupila poligrafskom ispitivanju. Nije zadovoljna ni tijekom psihijatrijskog vještačenja.

''Ne želim biti žrtva, niti da moja djeca budu žrtva, što već jesu, zbog nečije pokvarenosti, zloće, laži, a moguće i ambicija. Ne želim odgovarati na pitanja'', rekla je i završila iznošenje svoje obrane.

Komentirala je svjdočenje nekih ispitanih svjedoka. Jedan je dolazio k njima pušiti jer doma nije smio i tvrdi da je krivo iznio vremenski redoslijed nekih događaja o kojima je govorio. Dana 15. veljače prošle godine.

''Bio je petak, odlučili smo zajednički maknuti staru škirnju. Nije više bila funkcionalna. Odvoz je bio dogovoren za ponedjeljak. Pristup škrinji je bio otežak'' rekla je. Kćer i njezin dečko uspjeli su je pomaknuti.

''Moguće je da se moj otisak našao na crnoj vreći jer sam je ja kupila i držala u kućanstvu, isto kao i čarape. Cijelo vrijeme su se nalazili u kućanstvu'', dodala je.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!