Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Smiljana plakala na sudu

FOTO Susjedi o slučaju 'škrinja': 'To je mračna tajna obitelji. Ne treba vjerovati ženskim suzama'

FOTO Susjedi o slučaju 'škrinja': 'To je mračna tajna obitelji. Ne treba vjerovati ženskim suzama'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljana Srnec je plačući iznijela svoju obranu na sudu u kojoj je kazala da je voljela svoju sesstru i da ju nije ubila

''Teško je komentirati nešto što se dogodilo unutar obitelji. Vjerujem da je većina, mislim na starije, znala što se skriva i više nisu mogli izdržati teret savjesti, a Martin je umro pa su stoga izašli sa škrinjom u javnost. To je težak teret'', kazao je jedan od mještana Palovca i dodao kako svatko od susjeda obitelji Srnec ima svoju teoriju o Jasmininoj smrti.

Suđenje pod maskama: Smiljana je optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju

Drugi susjed je za 24 sata je izjavio kako smatra da je u obitelji vladao zakon šutnje i da nije siguran je li ubojstvo djelo nekoga od ukućana, ili možda neke osobe s kojom je Smiljana bila nekad ranije u vezi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjeća se dana kad je Smiljana dolazila u susjedno naselje Domašinec, u Disco klub Šampion, koji je prije par godina zatvoren. Tamo je bila čest gost i voljela se provoditi.

''Nikad ne treba vjerovati ženskim suzama'', značajno je odgvorio na upit kako ga se dojmilo Smiljanino svjedočenje.

Vezana vijest

Suđenje pod maskama: Smiljana je optužena da je ubila sestru i sakrila je u škrinju

Većina mještana je mišljenja da je to u bila mračna tajna unutar obitelji, a možda i šire.

Sudski rasplet, nagađa se, mogao bi uslijediti najesen. Sudac Tomislav Brđanović odlučio je ipak pozvati tri svjedoka koje je predložila obrana i koje je ranije odbijao.

Također, zatražio je dopunu psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja na okolnosti koje su utvrđene naknadno, tijekom samog postupka.

Sud će zatražiti i dokumentaciju komunalnog poduzeća za koje Smiljana, njezina kćer Katarina Srnec Dominić te njezin izvanbračni suprug David Balent tvrde da su ga kontaktirali vezano uz odvoz škrinje.

Vezana vijest

smiljana srnec

To bi trebalo pokazati govore li istinu, barem u tom dijelu. Od telekomunikacijske tvrtke zatražit će podatak što je bilo s brojem Jasminina mobitela, koji je, prema policijskom izvješću, aktiviran 24. rujna 2001. godine, a nije utvrđeno kad je isključen.

Tek nakon izvođenja tih dokaza, ako ne bude novih prijedloga, bit će završne riječi obrane i tužiteljstva, a potom i nepravomoćna presuda. Za to vrijeme Smiljana ostaje u istražnom zatvoru u Varaždinu u kojemu je od uhićenja u veljači prošle godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!